En seksi yiyecek ekşi lahana

Afrodizyak yiyecekler

Haberin Devamı

Seks ile yiyeceklerin ilgisi var mı, olabilir mi? Tabii ki! Yediğimiz yiyecekler vücudumuzda enerjiye dönüştürülüyor ve bu sayede hareket ediyoruz. Seks de bir enerji işi. Yemeden seks zor! Ancak bazı yiyecekler diğerlerine göre seks hormonlarını, iç salgı bezlerimizi daha çok etkiliyor. Yiyecekler seksüel enerjimizi artırabiliyor. Doğru beslenmediğimiz zaman seks hormonlarının salınımı için yeterli vitamin, mineral ve bileşenleri alamıyoruz. O zaman tabii ki ‘çapta bir düşme’ söz konusu olacaktır. Almanların yaptığı bir araştırmaya göre en seksi yiyecek onların bol bol tükettiği sauerkraut; yani ekşi lahana. Pişirilmeyip çiğ yendiğinde daha da etkili olduğu iddiasındalar. ‘Günde 2 kez yiyin de görün ne oluyor!’ diyorlar.
Şu sauerkraut, ne bakalım... Ekşi lahana laktofermentasyon denen bir turşu yapma yönetimiyle elde ediliyor. Çiğ lahana hiç yıkanmadan doğranıp, tuzlanarak kavanozda bekletiliyor. C vitamini ve laktobacillus denen yararlı bakterilerden zengin bir yiyecek. Ayrıca özellikle brokolinin özel bir tohumunda bol bulunan sulforafan ve isothiocyanate denilen iki çok önemli kanser önleyici bileşiğe de sahip. Örneğin; ünlü İngiliz kaptan James Cook, uzun deniz yolculuklarına çıkmadan önce mutlaka ambarlarında ekşi lahana stoğu bulundururmuş. Küçük bir not: Cook, Avustralya kıyılarına varan ilk Avrupalı denizciydi.

Afrodizyak top 10 yiyecek

* Somon
* Avokado
* Badem
* İncir
* Maydonoz
* Domates
* Enginar
* Muz
* Tarçın
* Çikolata

Sevgililer Günü için kek

Malzemeler:

* 100 gram tereyağı
* 50 gram şeker
* 1 yemek kaşığı tam un
* 2 tatlı kaşığı Stevia tozu (eczanelerde satılıyor)
* 100 gram bitter çikolata
* 3 yumurta*n Pudra şekeri
* Kahve likörü

Hazırlanışı:

* Yumurta, un, şeker ve stevia tozunu iyice çırpın.
* Bir başka tarafta tavada tereyağını iyice eritin. Karışımınıza ekleyin. Karıştırıcıyla çırpın.
* Bitter çikolatayı eritin. Son olarak bunu ekleyin. Kaşıkla karıştırın.
* Şekilli bir kapta 150 derecede 45 dakika pişirin.
* Sıcakken üzerine 1 Türk kahvesi fincanı kahve likörü (kıyarsanız viski) dökün.
* Soğuduktan sonra üzerine tel süzgeçten geçirerek pudra şekeri serpin.
* Gerisi yaratıcılığınıza kalmış. Badem ezmesinden şekiller, gerçek yapraklar çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Bu soğuk günlerde yazı delicesine özlediğim için bu kez kekimi ayçiçeği şeklinde tasarladım!
* Stevia, eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir Güney Amerika bitkisinin tozu. Şekerden çok daha tatlı, doğal bir tatlandırıcı. Üstelik
0 kalori!

Baharatlı sıcak şarap

* 1 şişe kırmızı şarap
* 2 tatlı kaşığı stevia tozu
(veya yarım bardak toz şeker)
* 1 limon (halka, halka)
* 8 çubuk tarçın
* 8 adet karanfil
Tüm malzemeyi bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Not: Bu içeceğin 2 ana maddesi kırmızı şarap ve tarçın. Kırmızı şarap içerdiği resveratrol adlı antioksidan madde nedeniyle yaşlanmayı geciktirici, kansere karşı koruyucu. Tarçının kan şekerini dengeleyici özelliği var.

14 Şubat Diyeti

Sevgililer Günü’ne kaldı 3 gün! Elbisenizden göbeğiniz çıkıyor. Kalçalarınız fazla irileşti, pantolon o kadar da iyi durmuyor. 3 günde ne yapabilirim diye düşünüyor, üzülüyorsunuz, öyle mi? Üzülmeyin, sevgililer gününe kadar o şişlik iner. Nasıl mı? İşte sevgili için yapmaya değecek bir program:

Kahvaltı

* 1 yumurta
* 1 avuç mantar
* 1 avuç maydanoz
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* Tümünü çırpın . Ekmeksiz yeyin.
* Yeşil çay

Öğlen

* Izgara et veya tavuk
* Buharda veya fırında sebze

Ara

* 1 elma
* 2 3 adet badem

( 1porsiyon ediyor: 160 kalori)

Akşam

* Somon (yağsız pişecek) / Izgara istediğiniz balık
* Salata (yağsız)
Ara
* 1 portakal

Ata’dan dünya güzeline öğüt

Elimde Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun Hatıraları var: Kitabın adı ‘Atatürk’ün Yanı Başında.’ Atatürk’ün şimdiye kadar hiçbir yerde yayımlanmamış özelliklerini öğrendim bu kitaptan. Sizin için de bir bölüm seçtim:
“1932 yılında 19 yaşındaki Keriman Halis Belçika’da 28 ülkenin kızları arasından seçilerek Dünya Güzeli olur. Atatürk Keriman Halis’i yurda dönüşünde Dolmabahçe"de kabul eder ve şu öğüdü verir: ‘Güzelliğini şayet korumazsan biter gider. Bu güzelliğini beslenmeyle, sporla devamlı destekle ve bunu hiç ihmal etme. Ama tabii ki bu güzelliğinin yanında tahsil-terbiye ve kültürünü de artırmayı ihmal etme. Edersen, o zaman bu güzelliğinin hiçbir kıymet-i harbiyesi kalmaz. Uçar gider.” Beslenme-spor-sağlık ayrılmaz üçlü. Atatürk’ün her konuda olduğu gibi bu konuda da ne büyük öngörü sahibi olduğunu açıklayan güzel bir örnek.

Diyet kitabı yazan levazımatçı

İlk düşük karbonhidrat diyetini sunan kim şaşarsınız! Cenaze levazımatçısı William Banting (1796-1878). Aşırı şişmanlıktan yakınan Banting, doktorunun önerisiyle beslenme şeklini değiştirmiş. 1863’te yaşadıklarını bir kitapçık halinde bastırmış. Banting’in kitabının son baskısı 2007 tarihini taşıyor. Bu kitapçıkta geçmişteki tüm başarısızlıklarını açıkça anlatmış. O kadar popüler olmuş ki herkes birbirine ‘Do you Bant? (Sen de Bant diyeti mi yapıyorsun) diye sorar olmuş. Diyetinden başlıklar şöyle:
* Günde 4 öğün yeniyor. Yemekler et, yeşillik, meyve ve tatlı olmayan şaraptan oluşuyor.
* Ana nokta şekerden uzak durmak.
* Nişasta, bira, süt, tereyağı kullanmıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR