Yılbaşı sonrası detoksla yenilenin!

Vücudu temizlemek ve cilt güzelliği için öneriler

Haberin Devamı

Yılbaşı yemeğinden sonra sabah tartıldınız mı? 1 kilo kadar fazlasınız, değil mi? Paniğe gerek yok! Olan oldu, önümüze bakalım! Yepyeni, pırıl pırıl bir yıl var önümüzde... Gelin önce şu yılbaşı atıştırmalarıyla aldığımız 1-2 kilodan kurtularak başlayalım işe... Tadına bayılacağınız bir lahana salatası tarifim var. Hem hafiflemek, hem detoks için!
Lahana salatasıyla hafiflemek çok kolay!
Bu programı bir hafta boyunca uygulayabilirsiniz. Amaç bir haftada aldığınız toplam kaloriyi azaltmak. Lahana salatası size bunu sağlayacak. Program boyunca bol su ve yeşil çay için.

Kahvaltı

* 2 dilim ekmek
* 1 dilim peynir
* 1 kase kiraz domates
* Şekersiz yeşil çay
(Kepekli tost da yenebilir)

Öğlen

* Izgara et/tavuk/balık
* Salata
* 7 yemek kaşığı sebze yemeği
* 1 kase yoğurt
* 1 dilim ekmek
* Haftada 2 kez Lahana salatası

Ara

* 1 kepekli tost
* 1 kase yoğurt
* 3 kaşık müsli
* 1 elmanın rendesi

Akşam

* Sadece balık sebze, salata meyve, çorba yiyin. Süt ürünü ve hamur işi tüketmeyin.
4 Haftada 2 akşam
* Lahana salatası

Ünlülerin ruhlarını detoksladığı köy Castle Combe

Biz metropol insanları habire koşuyoruz. Nereye yetişeceksek? Bu koşmaca, adrenalin bağımlılığı öyle yerleşiyor ki, durduğunuzda sersemliyor, afallıyorsunuz. Bu yılbaşı durmayı seçtim. Çünkü sadece iyi beslenmek yetmiyor, ruhumuzun da detoksa ihtiyacı var! Durmak için seçtiğim yer İngiltere’nin en şirin köyü ünvanına sahip Castle Combe idi. Köy Londra’ya yaklaşık 2 saat uzaklıkta. 350 kişinin yaşadığı 13. yüzyıldan kalan bir yer burası. Sokaklarında yürürken adeta bir masal diyarında dolaşır gibi oluyorsunuz. Her kapı, pencere farklı güzellikte. İngiliz bir avuç turist dışında ortalıkta kimsecikler yok. “Keşke ressam olsaydım” dedirten bir güzellik! Gywenth Paltrow, Anthony Hopkins, Sienna Miller, Nicholas Cage gibi dünyaca ünlü isimler ruhlarını detokslamak için bu köydeki The Manor House Oteli’nde kalıyorlar. 14. yüzyılda inşa edilmiş otel özellikle
5 çaylarıyla ve düğün davetleriyle ünlü. Yeni yerler keşfetmek, genel-geçer gezi rotalarının dışına çıkmak istiyorsanız bu köyü mutlaka görün.

Vücudu temizlemek ve cilt güzelliği için öneriler

* Meyve sebzeyi artırın. Bol taze sebze-meyve yiyin.
Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeleri, C vitaminini bol içeren domates, kırmızı biber gibi sebzeleri, portakal, greyfurt, mandalina, kivi gibi meyveleri tercih edin.
* Şekerden, şekerli yiyeceklerden biraz uzak durun.
Yeteri kadar yedik! Şeker, pankreastan insülin hormonu salgısını artırıyor, bu da karın içi yağlanmayı! Yani göbeklenmemek için daha az şeker tüketmeliyiz.
* Kan şekerini yavaş yükselten karbonhidratlarla beslenin.
Kepekli ekmek, kepekli makarna, kepekli pirinç, baklagiller. Bunlar hem tok tutar, hem de tuvalete çıkmanızı kolaylaştırır, varsa kabızlık sorununuzu çözerler. İçerdikleri B vitamini enerji seviyenizi yükseltir.
* Bol balık yeyin.
Hafiflemenin en kolay yolu! Balık içerdiği Omega 3 yağları sayesinde hem vücudunuzu, hem de zihninizi temizlemeye yardımcı olur.
* Kafeinli içecekleri azaltın.
Mümkünse 1 hafta-10 gün tamamen kaldırın.
* Alkol tüketmeyin.
Yılbaşı öncesi ve gecesi kutlamalarda dozu kaçmış olabilir. Alkol vücuttan vitamin ve mineralleri sömürdüğü için cildi bozar, kurutur, kırmızı lekelere ve sivilce benzeri döküntülere yol açabilir. Karaciğere destek çıkmak için bir süre uzak durmanızda yarar var.
* Günde en az 1,5 litre su için.
Su sıfır kalori zayıflamaya yardımcı bir makrobesin. Günde
1-2 şişe maden suyu da içebilirsiniz.
* Günde 2 fincan yeşil çay için.
Yeşil çay detoks için birebir. Karın içi yağlanmayı da önleyebildiği saptandı.
* Uykunuza dikkat edin.
Vücudumuzun onarım sistemleri uykuda maksimum seviyede çalışıyor. Alkolle ve yanlış beslenmeyle kırılabilecek direncinizi artırmak için daha erken yatmaya, daha uzun süre uyumaya çalışın. 7-8 saat uyuyup kalktığınızda kendinizi yeni yıl gibi yepyeni hissedeceksiniz.

Dr. Bradley’nin light mutfağı

Malzemeler:
* 1/4 büyük beyaz lahana
* 1 kırmızı elma
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 tam ceviz
* 1 limonun suyu

Hazırlanışı:
* Lahanayı ince kıyın.
* Elmayı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın
* Cevizleri elinizle küçük parçalara ayırın.
* Tüm malzemeyi karıştırın.

SEPETTEKİ SAĞLIK

* Bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki.
* Hakkında birçok bilimsel araştırma yapılmış .
* Vücudu bakteriler ve virüslerden koruyan akyuvarların kandaki miktarını artırıyor.
* Soğuk algınlığından korumada etkili; ilk belirtilerin görülmesinden itibaren 2 haftalık kür şeklinde alınmalı.
* Uzun süreli kullanımda etkisi azalıyor.
* Doktora danışarak ve aralıklarla kullanılmalı.

Yılbaşı sonrası depresyonu

En güzel giysilerimizi giydik. Yedik, içtik , eğlendik. Eeee..? Bitti. Yine çalışma zamanı, rutin bizi bekliyor. Önümüzde sorumluluklarla dolu koca bir yıl var! Kredi kartlarıyla yaptığımız yüklü harcamaların da taksitleri ödenecek! Kara kış da bastırdı. İşte bu düşüncelerin karamsarlığıyla hafif bir depresyona girmiş olabilirsiniz. İngilizler buna ‘post Christmas blues‘ diyorlar. Bu hafif depresyondan korunmak için en iyi yöntem spor yapmak! Spor endorfin denen keyif verici hormonların daha çok salgılanmasına yardımcı oluyor. Hem fit kalmanızı sağlıyor hem de deprese olmanızı engelliyor. Ben çoktan bandımda yürümeye başladım!

DİĞER YENİ YAZILAR