Tuba Büyüküstün’ün saçlarının kalite kontrolünü yaptım!

Rita Hayworth, Jennifer Anniston ve Tuba Büyüküstün...

Haberin Devamı

Aralarındaki ortak nokta ne sizce? Çok güzel saçlara sahip olmaları... Ünlü Gilda filmindeki şarkısını söylerkenki Rita’yı unutmak mümkün mü? Hani siyah yırtmaçlı sratples tuvaletiyle şuh bir şekilde dansediyor, ışıltılı saçlarını arkaya attırıyor, o saçlar yüzüne dökülüyordu. Hatırlamayanlar lütfen bir tıklayın nete, seyredin, hayran kalacaksınız! Filmin en can alıcı, akıllarda kalan sahnesidir. Peki ya Jennifer Anniston? Aslında klasik bir Holywood yıldızı güzelliğinde değil yüzü... Ama baktığınız an gür, parlak saçlar, saçlarında ışık, yüzünde ışık... Parsayı topluyor. Artı; sinemanın tanrıçası Angelina Jolie’ye fark attığı en önemli nokta! Bu iki Amerikalıyla bizim çok daha güzel sanatçımız Tuba Büyüküstün’ün ortak noktaları muhteşem saçlara sahip olmaları... Tuba Büyüküstün’ü gördüğümde gözüme ilk takılan saçları olmuştu... ‘Ne kadar gür, canlı, sağlıklı saçları var’ diye düşünmüştüm. Saçlarının kalite kontrolünü de bizzat yaptım! Dokundum, çekiştirdim. Sırma gibi, kalın telli, ama yumuşak, parlak saç telleri var. Tuba Büyüküstün, Pantene Doğal Sentez serisinin marka elçisi aynı zamanda... Güzel saçlar bir kadının kendin iyi hissetmesi için en önemli unsurlardan biri. Güven veriyor. Sağlıklı,güçlü, ışıltılı, canlı bir saç kadının güzelliğine katma değer kazandırıyor.

Sağlıklı saçlar için ne yediğiniz ve ne sürdüğünüz önemli

Saç her ay yaklaşık yarım cm. ila 1,2 cm. arası uzuyor. Ve saçımız, tırnağımız, cildimizin sağlık kriteri ortak: Sağlıklı bir beslenme. Eğer doğru beslenirseniz hem iç, hem dış hücreleriniz sağlıklı hale geliyor. Tuba Büyüküstün’ün mutfak ve banyo arasındaki ilişkiyi çok iyi kurduğu kesin...

-Saçlarınız çok sağlıklı ve güçlü duruyor? Nasıl bakıyorsunuz?

Açıkçası saça bakımın önemi hakkında çok bilgim yoktu daha önceleri. Şimdi çok bilinçliyim. Şampuanla saçımı temizledikten sonra mutlaka krem de kullanıyorum. Haftada 1 bakım maskesi uyguluyorum. Nasıl yüzümüzü özel sabunlarla yıkayıp, tonikle silip, kremler sürüyorsak aynen saç da öyle bakım istiyor.

-Annelerimiz saça bademyağı, zeytinyağı gibi besleyici yağlar sürerler bekletirlerdi. Siz de böyle yöntemler uyguluyor musunuz?

Yok, hayır! Vaktim yok böyle şeylere. Ben Pantene doğal sentez ürünleriyle bakım yapıyorum.

-Genetiğin de rolü var mı saçlarınızda?

Onlar da güzel saçlılar! (Işıl ışıl gülüyor.)

-Şanslısınız. Ama genetik yüzde 20-30’lara kadar etkili. Gerisi bize kalıyor. Belli ki sağlıklı beslenen , kendine, saçına iyi bakan bir kadınsınız. Peki ‘Saçlarımın güzelliğini şuna da borçluyum’ dediğiniz 3 yiyecek adı verir misiniz?

Balık, badem, yoğurt! Her üçünü de bol tüketiyorum. Doğru seçimler! Balık içerdiği Omega-3 yağlarıyla saçlarınıza ışıltı veriyor, kafa derinizin kurumasını önlüyor. Badem de bol çinko var; saçın direncini artırır. Yoğurda gelince; 1 kase yoğurt 452 mg kalsiyum içeriyor. Hamile olduğum için günlük ihtiyaç 1200 mg. Günlük ihtiyacınızın nerdeyse üçte birini

1 kase yoğurt yiyerek karşılıyorsunuz. Kalsiyum saçınızın daha güzel uzamasını sağlıyor.

-Hamileliğinize ince başladığınız için dışarıdan hamile olduğunuz anlaşılmıyor. Boy ve kilonuz kaç?

Boyum 1.73. Şimdi hamileliğim nedeniyle biraz kilo aldım. 5 kilo kadar... Şu anda 62 kiloyum.

Sağlıklı ve güçlü saçlar için top 10 yiyecek

Tuba Büyüküstün’ün yanından ‘Kolaylıkla Türkiye güzeli yarışmasında birinci olabilecek bir kadın!" diye düşünerek ayrılıyorum. Şimdi Tuba gibi sağlıklı, güçlü saçlar için neleri baş tacı etmeliyiz bakalım:

1- Et-tavuk-balık (Hayvansal protein)

En güçlü protein kaynaklarıdır. Protein saç dokusunun güçlü olması, kopmaması, kırılmaması, onarımı için olmazsa olmaz bir makrobesindir. Saç proteinle güçlenir, fön ısısına karşı daha dayanıklı hale gelir. Balığın diğer ikisinden farkı var; bize hem yüksek kalitede protein sunuyor hem de sağlık için mucizevi etkileri olan Omega-3 yağını içeriyor. Omega-3 yağ asitleri saçın canlı ve parlak olmasını sağlar. Özellikle de kafa derisi sağlığı için çok önemli. Omega-3 yetersiz alındığında saçlar parlaklığını yitiriyor, kafa derisi kuruyor, ışıltı kayboluyor, cansız bir görünüm alıyor.

2- Yumurta

Saç sağlığı için gerekli olan protein, biotin ve sadece hayvansal ürünlerde bulunan B12 vitamini ve çinko içeriyor.

3- Süt-peynir-yoğurt (Süt ve süt ürünleri)

Kaliteli protein kaynağıdırlar. Artı; yüksek kalsiyum içerirler. Kalsiyum da saçın uzaması için yine önemli bir mineraldir.

4- Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Saç için çok yararlılar. Çünkü A ve C vitaminleri, kalsiyum ve demir mineralleri içeriyorlar. Brokoli, ıspanak, semizotu, roka, yeşil soğan, maydanoz... Bunları sofranızdan eksik etmeyin. Özellikle semizotu Omega 3’ten de çok zengin. A ve C vitaminleri vücudun sebum üretmesi için gereklidir. Bu yağlı madde saç folikülleri tarafından salgılanır ve vücudun doğal saç kremidir.

5- Baklagiller

Bitkisel protein kaynakları... Hem saçınızın daha güzel uzamasını sağlar, hem de güçlendirirler. Demir, çinko ve biotin kaynağıdırlar. Haftada en az 2 kez baklagil yemeği yemeye çalışın.

6- Badem

Bol çinko içeriyor. Saçın uzamasına destek olur.

7- Keten tohumu

Bitkisel kaynaklı Omega- 3 için bulunmaz kaynaktır.

Günde 1-2 yemek kaşığı keten tohumunu toz haline getirin. Çorbalarınıza, yemeklerinize, müslilere karıştırarak yeyin.

8- Kuru üzüm

Demir kaynağı. Ülkemizde özellikle kadınlarda kansızlık çok yaygın. Tatlı yerine kuru üzüm yeyin.

9- Tahıllar (Buğday, yulaf, mısır, pirinç) B grubu vitaminler, demir ve çinko içeriyorlar.

10- Su

Tüm vücut hücrelerimiz gibi saçımızın da suya ihtiyacı var. Nemini koruyabilmesi için su gerekli. Günde 8 bardak su için. Doğal mineral seviyesi yüksek suyu tercih edin. Özellikle kalsiyumdan zengin olmasına dikkat edin.

DİĞER YENİ YAZILAR