Kalori kısıtlama günü!

Bu programı uygulamak için herhangi bir hastalığınızın olmaması gerekiyor

Haberin Devamı

Tatilden döndünüz. Gittiğiniz yerde açık büfe vardı, dayanamadınız, yediniz! Veya zaten “Bu tatilde diyeti-miyeti boşverip afiyetle yiyeceğim“ diye gitmiştiniz. Aldınız 2-3 kiloyu geldiniz. “Şimdi ne yapayım“ diye mi düşünüyorsunuz? Eee, içinizden hemen sıkı bir diyete başlamak da gelmiyor. Çünkü hâlâ tatil rehaveti içindesiniz. O zaman önerim haftada sadece 1 gün kalori kısıtlamayı denemeniz!
Yalnız dikkat! Bu programı uygulamak için herhangi bir hastalığınızın olmaması gerekiyor. Önerim kalori kısıtlaması yaptığınız günlerde bol su içmeniz. Doğal mineralli suları tercih edin... 1-2 şişe maden suyu da ekleyebilirsiniz. Yazın en sıcak günlerindeyiz; bazen sıcak çay istenmeyebiliyor. Siyah-yeşil çay ve bitkisel çayları soğuk ve buzlu içmeyi deneyin lütfen, bayağı hoş oluyor.

Kalori kısıtlama günleri için öneriler...

* Çorba günü (700-800 kalori)

İstediğiniz sebzeleri bir tencereye doğrayın. İstediğiniz baharatları ekleyin. Üzerini 3-4 parmak geçecek suyla haşlayın. Mikserden geçirin. Tüm gün acıktıkça için. Toplamda 5-6 kaseyi geçmeyin.

* Meyve günü (650-700 kalori)

1,5 kg veya 9-10 adet meyve yiyebilirsiniz. Bu miktarı güne yayarak tüketin. Gözdeleriniz elma, armut, erik, şeftali gibi glisemik indeksi düşük meyveler olmalı. Bu meyvelerle kan şekeriniz hızlı yükselmez. Ama araya bir muz veya 1 salkım üzüm de ekleyebilirsiniz.

* Patates günü (850 kalori)

1,5 kilo patates hakkınız var. İster fırında pişirin, ister haşlayın, ister püre yapın. Otlarla karıştırmak serbest.

* Meyve suyu günü (600-800 kalori )1 litre meyve suyu hazırlayın. Meyve olarak elma, armut, portakal, greyfurt, şeftali, kivi tercih edin. Bunu 1 litre doğal mineralli suyla karıştırın. Bu suyu güne yayarak için.

* Pirinç günü

150 gram pirinç hakkınız var. Her öğünde 50 gram yemeyi tercih edin. Pirinci domatesle, otlarla ve baharatla pişirebilirsiniz.

Rahat kilo vereyim, çok kısamam diyenlere...

Kahvaltı: * Activia sade * 1 şeftali * 1 küçük muz * 10 adet çiğ fındık

veya * Activia sade * 3 kaşık yulaf ezmesi * 1 şeftali * 10 fındık

veya *10 adet badem veya * 2 dilim İstanbul Halk Ekmeği tam organik buğday ekmeği * 1 tatlı kaşığı tahin-pekmez * 2 ceviz

HAFTADA İKİ KEZ İSTEDİĞİN GİBİ YE!

Öğlen

Haftada 2 kez: Kırmızı et (el büyüklüğünde ve kalınlığında), şiş (1 avuç), 4 köfte, 5 yemek kaşığı sebze yemeği veya ızgara haşlanmış sebzeler (bolca) ve/ veya salata.
Haftada 2 kez: Tavuk ızgara veya şiş, 5 yemek kaşığı sebze yemeği veya haşlanmış sebze ve/veya salata.

Haftada 1 kez: 2 yumurta+ Mantar + Maydanoz+ 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 dilim İHE ekmek, salata.

Ara: 15.00-17.00

Haftada 3 kez: 1 kepekli tost
Bunu yediğiniz günlerde akşam yemeğinde sadece 5 yemek kaşığı sebze veya salata ve 2 porsiyon meyve yiyin.

Haftada 4 kez:

Activa sade
1 şeftali
10 fındık
Akşam:

Haftada 2 kez:
Balık
Salata veya haşlanmış sebze veya 5 yemek kaşığı sebze yemeği
Haftada 2 kez
Tavuk
Salata veya 5 yemek kaşığı sebze yemeği
Haftada 3 kez

5 yemek kaşığı sebze yemeği
Salata
1-2 porsiyon taze meyve
1 avuç tuzsuz kabak çekirdeği veya leblebi
Saat 21-22.00
1 porsiyon taze meyve
1 avuç tuzsuz kabak çekirdeği veya leblebi

Soda ve maden suyu arasındaki fark nedir?

Soda: İçilebilir bir suya karbondioksit eklenerek hazırlanır. Halk arasında soda deniyor. Mide asitliğini gideriyor, hazımsızlığı gidermeye yardımcı oluyor. Mide asidini etkisizleştiriyor; böylece mide duvarlarını ve mideyle ince bağırsağın birleştiği kısımları asidin yıkıcı etkisinden koruyor.

Maden suyu: Mineral ve gaz içeren su. Yer altı sularında elde edilmiştir. Tamamen doğal. Maden sularında en çok bulunan mineraller kalsiyum karbonat, magnezyum karbonat ve sodyum karbonattır. Ayrıca flor, kükürt, klor, demir de içeriyorlar. Tercih ederken düşük sodyum, yoksek kalsiyum ve magnezyumlu olanları tercih edin. Sağlıklı insan günde 2 şişe içebilir. Kalp, hipertansiyon ve böbrek hastaları uzak durmalı.

Dr. Bradley’nin light mutfağı

İşte size enfes bir yaz salatası. Kaloriyi daha da düşürmek isterseniz yağı ve cevizleri çıkartabilirsiniz. Tadı yine muhteşem oluyor.

Malzemeler:

* 1 demet semizotu
* 2 şeftali
* 2 yemek kaşığı lor peyniri
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 2 ceviz

Hazırlanışı:

* Semizotunu yıkayıp ayıklayın.
* Şeftalilerin kabuklarını soyup iri parçalar halinde içine doğrayın.
* Zeytinyağını gezdirin.
* Üzerine lor peynirini serpin.
* Cevizlerle süsleyin.

Sepetteki sağlık

Semizotu

* Anavatanı Orta Doğu ve Hindistan.
* Yabani olarak da yetişiyor.
* Omega 3’ten çok zengin; kalp-damar sistemi için çok yararlı.
* Kabızlığa birebir; zeytinyağıyla birlikte bolca yediğinizde tuvalete çıkmayı çok kolaylaştırıyor.
* C, A vitaminleri bulunuyor; antioksidan özellikleri var.
* Magnezyum var; bağırsak hereketlerini kolaylaştırır. Kasların kasılma ve gevşemesine yardımcı olur. Kemik sağlığı için gerekli bir mineraldir.
* 100 gramında 16 kalori var.

50’sinde çırılçıplak billboardları süslüyor!

Karşınızda Julianne Moore!
Hem güzel, hem yetenekli... Botoksa karşı, ama fitness’a değil! Düzenli bir beslenme programı, haftada 6 gün kardiyo, haftada 5 gün ağırlıkla çalışma... Sonuç: 50’sinde de Bulgari gibi ünlü bir markanın reklam yüzü, yoo hayır, vücudu olarak poz vermek! Kürklerin içinde, kucağında minik kaplan yavrularıyla çıplak muhteşem görünüyor! O ellisinde yapıyorsa bizler 30-40’larımızda niye yapamayalım ki? Kendinizi değiştirmeye çalışırken böyle düşünün lütfen. İşe yarıyor!

DİĞER YENİ YAZILAR