Yağlardan kurtulmanın kesin yolu: Liposuction

Yıllar önce liposuction yaptırdım ve çok da mennun kaldım

Haberin Devamı

Saklamayı yersiz buluyorum! Yıllar önce liposuction yaptırdım ve çok da mennun kaldım. İnce bir genç kızdım, sonra da ince bir kadın olarak hayatıma devam ettim. Annemden aldığım iyi genler sayesinde. Ama yine annemden aldığım genler nedeniyle hep basenlerim oldu. Basenlerin insana taşralı bir görüntü verdiğini düşünmüşümdür hep... Kurtulmaya karar verdim; yıllar önce de liposuction yaptırdım. Sonuç mükkemmel oldu. Artık kilo alınca yan taraflarımda değirmen taşı gibi çıkan fazlalıklar yok. Orantılı bir şekilde kilo alıp verebiliyorum. Ancak dikkat! Liposuction sonrası hayatınız boyunca fazla kilo almayacaksınız. Kilo aldığım dönemler oldu, ama 3-4 kilonun yukarısına çıkmamaya hep dikkat ettim.

Alanında etik değerlere en çok saygı gösterenlerden biri olarak gördüğüm Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah

Dr. Osman Oymak’la liposuction’ı konuştum.

* Herkesin dilinde liposhaping var şimdilerde... Liposhaping nedir?

Normal lipsuction’dan hiçbir farkı olmayan, insanları kandırmak için ortaya atılmış bir isimdir! Zaten bu ismi bulan da doktor değil, bir iş adamıdır. İşin acı tarafı hastalar farklı yöntem sever diye bazı plastik cerrahların “Ben de liposhaping yapıyorum” diye ortaya çıkmaları...

* Liposuction kesin çözüm mü?

Zayıflama amaçlı olmayan, şekil bozukluklarına yönelik liposuction kesin çözümdür. Ama liposuction yönteminin başarılı olması için şartlar var. En önemli kriter derinin elastikiyeti. Yani hasta ne kadar genç ise netice o kadar iyidir, denebilir. İkinci önemli kriter deformitenin derecesi. Kendi üzerine katlanmış bir karında liposuction başarılı olamaz. Çünkü deri ne kadar elastik olursa olsun, bir yere kadar büzülebilir. Liposuction yaparken aynı zamanda derinin büzülebilme kabiliyetini artırdığını öne süren yöntemler var. Lazer ve ultrasonik enerjiyi kullanan aletlere şimdi de radyofrekans enerjisini kullananlar eklendi.

Amelİyat sonrasI Şekİl bozukluĞu olmaz

* Kullandığınız en yeni yöntem ne?

Radyofrekans enerjisini kullanan aletler. Biz bu yöntemin mucizeler yaratmasa bile, diğerlerine göre daha üstün olduğunu tecrübelerimizle saptadık. Şu anda da bu yöntemi kullanmaktayız

* Anestezi gerekiyor mu?

Son 20 senedir bütün dünyada liposuction ameliyatları lokal anestezi ile yapılıyor. Eğer istenirse hastanın konforu için buna hafif bir sedasyon eklenebilir.

* Ameliyat sonrası şekil bozukluğu olur mu?

Normal şartlarda olmaması gerekir. Olursa; doktorun yönteminde hata vardır.

Kİlo alIRSANIZ lİposuctİon’in hİçbİr etkİsİ olmaz

* Liposuction sırasında ölenler olabiliyor. Ölüm riski yüksek mi?

Liposuction cerrahi bir işlemdir. Cerrahi ortamda ve cerrahi eğitim almış biri tarafından ve tercihen bir anestezi uzmanı eşliğinde yapılmalıdır. Bu şartlar zorlanırsa ölüm olayları ortaya çıkabilir.

* Biz Türk kadınları genelde armut biçimliyiz. İnce bel, iri kalça! Bu şekil lipo ile değiştirilebilir mi?

Hasta genç ise ve doktora yardımcı olmaya hazırsa bir seansta olmasa bile birkaç seansta tamamen şekil bozukluğu düzeltilebilir.

* Bazı kişilerde liposuction sonrası anormal yerlerde yağ birikmesi oluyor. Bunun nedeni nedir?

Doktor fazlalıkları aldıktan sonra hasta yemeye ve kilo almaya devam ederse ameliyat sahaları dışında fazlalıklar birikecektir. “Aldırdığım yağlar başka yerime gitti” cümlesi anlamsız. Başka yere gidenler, hastanın ameliyat sonrası yediği yemekler sonucu biriktirdiği yağlardır. Yani kilo almaya devam etmeyi düşünen hasta, lütfen liposuction olup hem kendini hem de doktorunu üzmesin.

HaftanIn sözü

“Hiçbir diyet vücudunuzdaki tüm yağları yok etmeyecektir, çünkü beyin tamamen yağdan oluşur! Beyniniz olmadan iyi görünebilirsiniz, ama tek yapabileceğiniz hayır için koşmak olabilir!”

George Bernard Shaw

Nobel Ödüllü İrlandalı yazar

DİĞER YENİ YAZILAR