Cilt güzelliği formülümde bol su ve uyku var

Haberin Devamı

Kış geldi! Havaların soğumasıyla birlikte sizin de cildinizde pullanmalar, kuruluk başladı mı? Kışın cildimi korumak için kare asım şöyledir: Su (+ bol bitkisel çay), 7 saat uyku, balık yağı, 500 mg C vitamini. Deneyin, çok yararını göreceksiniz. Krem olarak da bir Türk doktorunun kremlerini denedim, beğendim ve kullanıyorum. Ünlü dermatolog Dr. Ahmet Günay Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Ülkemizde ilk kez bir cilt doktoru kendi adını taşıyan bir krem ve deodorant serisi çıkardı! Fikir nerden çıktı? Bu kremlerin içinde ne var?

Uzun yıllar dermatoloji konusunda cilt hastalıklarını tedavi etmeye çalışırken tıbbın her branşında olduğu gibi, dermatolojide de koruyucu hekimliğin ne kadar önemli olduğunu anladım. Cildin yaşlanmasını, kırışmasını ve hastalanmasını engelleyecek organik maddeleri (zeytinyağı ve e-vitamini gibi..) hastalarıma tedavi sonrası ya da gençlere cilt yaşlanmasından korunmaları için önermeye ve bunları bir krem bazında toplamaya karar verdim. Ben bu kremin tamamen formülünü hazırlıyor, hastalar üzerinde etkilerini inceliyor ve kremin yapımını profesyonellere bırakıyorum.

Biz kadınlar kremlerin aşırı pahalı olmasından şikayetçiyiz! Sizin seride fiyatlar nasıl?

Neredeyse yarı yarıya... Eczanelerde sunuldu. Şu anda ilgilenen birkaç yabancı ülkeyle de görüşmelerimiz sürüyor. Dilerim ülkemize döviz kazandırıcı bir ihracat hamlesi de olabilecektir..

Deodorant ve deolu mendiller de var çıkardığınız sette... Deolar çantalarımıza akıyordu. Bu mendilleri artık yurtdışından almaya gerek kalmadı.

Aşırı terleme bana başvuran hastalarda önemli bir yüzdeyi oluşturuyor. Piyasada satılan deodorant ve anti-perspirantların gerçekten güzel kokular verdiğini ancak aşırı terlemeyi engellemediğini gördüm. Bu konudaki etkisi uzun yıllardır bilinen aluminum klorid maddesini zaten hastalarıma eczanelerden temin edebilecekleri el yapımı formüller olarak reçeteliyordum. Bu formülü bir roll-on olarak koltuk altına ve tek kullanımlık mendillere emdirilmiş olarak tüm vücuda uygulamak üzere hazırlanmasını düşündüm. Roll-on ve mendillerin etkisi, kullanıldığı bölgede ter bezlerini büzerek oluyor ve en az 24 saat etkili oluyor. Renksiz ve kokusuz olması ve kullanıldığı bölgede aşırı terlemeyi düzenlemesi kullanıcılar açısından en büyük avantajları. Geçtiğimiz ay düzenlenen Istabul Fashion Week’in bazı organizatörleri de ürünümüzü duymuşlar ve hafta boyunca organizasyonda kullanmak üzere ürünümüzden faydalandılar. Tek kullanımlık mendillerimiz, birçok isim yapmış otelde, personellerinin kullanımı için büyük istek alıyor.



Meyve ve sebzeleri taze tüketin, en az 2 litre su için


Kışın sağlıklı bir cilt için ne yapmalı?

Güneş koruyucular bir dermatolog tarafından cilde uygun olanı seçildikten sonra, kış mevsiminde de mutlaka kullanılmalı! Kış aylarında sık görülen pullanma ve soğuktan etkilenerek kızarma sorunları için uygun nemlendiriciler seçilmeli. Doğal olarak zeytinyağının besleyici ve E-vitamininin koruyucu, besleyici ve cilt yaşlanmasını geciktirici etkisinden faydalanmak için bunları içeren kremleri öneriyorum.

Piyasada narlı, elmalı kremler var... Bunların olumlu etkisi olabilir mi?

Bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Yurdumuzda bol miktarda bulunan sebze ve meyveyi suyunu sıkarak ya da yiyerek tüketmek hem cildimiz hem de bağışıklık sistemi açısından daha faydalı!

Ben de sizinle aynı görüşteyim. Canlı yiyeceklerin biyoyararlanımı daha yüksek! Ya su? Suyu biraz artıran danışanlarım ciltleri inanılmaz güzelleşti..

Günde 1,5 - 2 lt su mutlaka içilmeli ancak çay, kahve gibi sıvılar değil, içme suyu olarak tüketilmelidir. Böylelikle cildin içeriden nem kazanması sağlanabilir.

Balık yağı ve zeytinyağı cilde iyi gelir

Cildimiz de vücudumuzun bir organı olduğundan gıdalar konusunda diğer organlarımızdan ayırmamak gerekiyor. Cildimizin daha sağlıklı olmasını sağlamak için; bol sebze tüketin. Cilde iyi gelen balık yağını bu mevsimde bol miktarda bulunabilen yağlı balıklardan alın. Ana maddesi zeytinyağı olan Akdeniz diyeti uygulayın. Bu bahsettiğim yiyecekler sağlıklı bir bünye için zaten gerekli olan yiyeceklerdir.

Dr. Bradley’nin light mutfağı

FIRINDA AYVA

Malzemeler:

3 ayva

30 adet fındık

30 adet siyah üzüm

1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Ayvaları ortadan ikiye bölün. Üzerlerini geçecek suyla 15 dakika kadar kaynatın. Bıçak girebilsin, ama çok yumuşak olmasın. Suyunu süzüp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra bıçak ve tatlı kaşığı yardımıyla ortalarını oyun. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bir kasede fındık, üzüm, tarçını 2 yemek kaşığı suyla karıştırın. Her yarım ayvanın içini bu karışımla doldurun. 170 derecede 15-20 dakika pişirin.

Sepetteki Sağlık

AYVA

Bol pektin içeriyor; bu nedenle kan şekerini dengelemede, tokluk hissi yaratmada etkili. Kanı sulandırıyor. Kadınlarda zor geçen adet dönemlerini hafifletebiliyor.

İshale iyi geliyor. B grubu vitaminleri içerdiği için sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı. 100 gramında 57 kalori var.

DİĞER YENİ YAZILAR