Aşık oldum!

Laduree’de kahvaltı edin Laduree bir kafe-restoran zinciri. Favorim St. Germain’deki Laduree...

Haberin Devamı

Kahvaltıda çeşitli kruvasanlar, rengarenk makaronlar, çay çeşitleri sizi bekliyor. Saat 10 gibi gidin. Kahvaltıyla-öğleyi birleştirebilirsiniz. Ancak Fransızlar hayatı çok ağırdan alıyor. Sakın bizdeki servis hızını beklemeyin, sinirlenirsiniz.
Adres: 21 Rue Bonaparte, St. Germain.
Sacre Coeur’dan Paris’e bakın
Paris’e yukarıdan bakmak için en zahmetsiz yer. Montmartre’ın tepesindeki bu bembeyaz kilisenin önünden tüm şehri kuşbakışı görebiliyorsunuz. Buradan turistler için vagonlu açık-arabalar kalkıyor. Tepede küçük bir tur atabilirsiniz, keyifli oluyor.
La Bofinger’de öğlen yemeği yiyin
Sadece salonunu görmek için bile buraya gitmeye değer. Tavan süslemelerini seyretmeye doyamayacaksınız.
Adres: 5-7 Rue de Bastille.
Berthillon’da dondurma yiyin
Paris’in en ünlü dondurmacısı. Seine Nehri üzerindeki küçük adacığın üzerinde. Hindistancevizli ve frambuazlısı muhteşem. Dondurmanızı aldıktan sonra adacıkta dolaşın, ara sokaklara dalın. Çok cici hediyelik eşya dükkanları var.
Adres: 34 Rue St Louis -en-L’ile.
Mariage Freres’de 5 çayı için
17’nci yüzyıldan beri çay ticaretiyle uğraşan Mariage ailesinin zinciri. Eğer benim gibi bir çay tutkunuysanız bu dükkanı görünce üzüleceksiniz. Niye bizde de bu kadar şık, butik bir çay dükkanı yok diye... Siyahlar giyinmiş kibar satıcıları hassas terazileriyle altın tartar gibi dünyanın dört bir yanından getirilen çayları tartıp, satıyorlar.
Adres: 32 Rue du Bourg-Tibourg, Le Marais.
Cafe Costes’de akşam yemeği yiyin
Her Paris gezimde mutlaka uğradığım bir otel restoranı. Thai soslu biftek dilimleri kaçırılmaz. Yer ayırtmadan gitmeyin. Bahçesi çok keyifli, heykellerin ve sarmaşıkların arasında yemek yiyorsunuz. Eğer hava serinse içerideki tiyatral hava da hoşuma gidiyor. Şarap önerisini bu işten anlayan eşim yapıyor: Tercihiniz beyazsa; 2003 Pouilly Fume, kırmızı ise; 2005 Chateau Lynch Bages. Paris’in tüm havalıları burada! Ünlü simalara rastlayabilirsiniz. Johnny Depp gibi!
Adres: 239 Rue St. Honore.
Crazy Horse’da seksi bir şov izleyin
İzlediğimiz şovu unutamadık hâlâ! Müthiş bir gösteri. Muhteşem vücutlu kızlar dans ediyor, çırılçıplaklar ama porno değiller. Et değil, sanat sergiliyorlar. Yaz indirimi de var şu anda: Kişi başı 85 Euro. İçine bir şişe şampanya da dahil. Kesinlikle verilen paraya değer.
Adres:12 Avenue George V.
Pere Lachaise mezarlığını ziyaret edin
Her gittiğim şehirde oranın en ünlü mezarlığına da gidiyorum. O ülkenin kültürü, refah seviyesi, yaşam biçimi konusunda en kolay fikir alabileceğiniz yerler mezarlıklar... Eşimi de alıştırdım! Pere Lachaise tüm ünlülerin gömülü olduğu yer. Yılmaz Güney, Ahmet Kaya da burada gömülü. Benim hedefim Oscar Wilde’ın mezarını ziyaretti. Gerçekleştirdim.
Eğer Brugge’e uzanmak isterseniz...
Günübirlik turla gidebilirsiniz. Otelinizden yer ayırtın. Sabah 7.30 da hareket edildi, 11’de oradaydık. Rehber eşliğinde 2 saat geziyorsunuz. Ardından nehirde bir motor turu da var. Brugges küçücük bir şehir zaten, kendiniz de kitapla gezebilirsiniz.
Adres: Breydel de Connick, 24 Breidel Straat.


Venüs topları

Malzemeler:
n 2,5 paket Petit beurre bisküvi
n 1 paket vanilya
n 4 yemek kaşığı pudra şekeri
n 4 yemek kaşığı kakao n 1 limon kabuğu rendesi n 250 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
Bisküvileri robotta biraz irice çekin. Sonra bisküvi, vanilya, kakao, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini geniş bir kapta karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp oda sıcaklığında iyice yumuşayan tereyağını koyup yavaş yavaş, yedire yedire karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan bir parça koparıp elinizde sıkın. Dağılmıyorsa kıvamında demektir. Küçük toplar yapıp hindistancevizine bulayın. Buzdolabında 4-5 saat bekletin.


Bayram dönüşü yükü hafifletmek için ne yapmalı?


Bayram tatilinden dönünce 1-2 kilo almış olabilecekisniz. Paniğe kapılmayın. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa çorba kürü çok işe yarayacaktır. Her tatil dönüşü uyguladığım bir kürdür.


Domates çorbası

Malzemeler:
n 1,5 kg domates n İki soğan n 1 avuç arpa şehriye n Yarım demet maydonoz
Hazırlanışı:
Domatesleri ve soğanı bir tencereye iri iri doğrayın. 1 litre su ekleyip kaynatın ve blenderdan geçirin. İçine arpa şehriyeyi ekleyin ve tekrar kaynatmaya başlayın. Arpa şehriyenin pişmesine yakın ince kıyılmış maydanozu da ekleyin. 5 dakika sonra altını söndürün.
Kahvaltı
1 yeşil elma
Öğlen
1 kase domates çorba, salata
Ara (16.00-17.00)
1 kase çorba
1 elma / 2 mürdüm eriği/ 1 armut
Akşam
1 kase domates çorbası, salata
Ara (21.00-22.00) 1 elma

DİĞER YENİ YAZILAR