Şerbetli Amerika

Amerika’ya bir isim taktım: Şerbetli Amerika. Bu ülkede neye el atsam içinden şeker fışkırıyor. Şeker hastalığında hastaların idrarında da şekere rastlanır

Haberin Devamı

Bence bu ülke nüfusunun en az yarısının idarında şeker var. 15 günlüğüne Amerika’dayım. 54 kiloyla geldim, 54 kiloyla geri dönmeye söz verdim.
Nitekim bir süredir Amerika’da olan 2 haftada 3 kilo almış olan eşim “Sen geldin, göbeğim hemen inmeye başladı bile” dedi. Sırrım şu: Kahvaltı ve öğlen yemeğini iyi yiyorum. Akşam yemeğinde tek çeşit, çok küçük bir tabak yemek alıyorum. Bu da genellikle sebze yemeği veya salata+meyve veya meyve+probiyotik yoğurt oluyor.
Yüzde 100 eminim; bütün Amerika 1 hafta bu şeklide beslense bilmem kaç ton eksilir. Bana da sigorta sistemlerine katkımdan ötürü şeref madalyası takarlar.


Ispanak salatası

Malzemeler:
n 1 demet ıspanak n 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
n 1 tatlı laşığı limon suyu n 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
n 1 avuç kiraz domates n 1 tatlı kaşığı çam fıstığı n 1 yemek kaşığı lor peyniri
Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını ellerinizle iri parçalayın.
Lor peyniri ve çam fıstığı hariç malzemenin tümünü karıştırın. Lor peyniri ve çam fıstığıyla süsleyin.
Çok lezzetli bir bahar salatası bu. Ben genelde lor peyniri yerine 1 k utu probiyotik yoğurtla karıştırıp üzerini çam fıstıklarıyla süslüyorum. Benim gibi peynirin fazlası dokunuyorsa bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Ispanak

K vitamini için en iyi kaynaklardan biri; K vitamini kanın pıhtılaşması ve kemik sağlığı için önemli.
Beta karoten, lutein, zeaxhantin gibi karetonidlerden zengin; kalp hastalığına ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkileri var. Özellikle lutein ve zeaxhantin, gözü kataraktan koruyor. İçerdiği B6 ve C vitaminleri sayesinde düzenli olarak ıspanak yiyenlerin depresyona girme olasılığı azalıyor; Bu iki vitaminin de dopamin ve seretonin gibi keyif veren, depresyonu engelleyen sinir hücresi ileticilerinin üretiminde rolü var. Bebeklerin anormal doğumunu engelleyebilecek folik asitten çok zengin. Folik asit aynı zamanda rahim ağzı ve akciğer kanserini önlemeye de yardımcı.
Güçlü kemikler ve kalp sağlığı gerekli olan magnezyum mineralinden çok zengin.
100 gramında 25 kalori var.

DİĞER YENİ YAZILAR