Kışın arı ürünleriyle direncinizi artırın

Dünya apiterapiyi konuşuyor. Apiterapi; arı ürünleriyle tedavi demek. Arı ürünlerinin bu kadar popüler olmasının nedeni dünyada doğal yiyeceklere karşı ilginin giderek artması. Aynı zamanda arı ürünlerinin müthiş iyileştirici gücü. Bilim insanları arı ürünleriyle birçok hastalığı tedavi etmenin mümkün olduğu konusunda birleşiyor.

Propolisin nardan 62 kat daha yüksek antioksidan değeri var

Propolis bal arılarının ağaçlardan, çiçek saplarından ve diğer bitkisel kaynaklardan topladıkları reçinemsi bir karışım. Arılar bitkilerden topladıkları maddelerle propolis yapıyor ve bununla kovan ve petek gözlerini sterilize ediyor, kovana giren zararlıları öldürdükten sonra mumyalıyor, kovanın açık ve çatlaklarını kapatıyorlar. Propolis nar suyu ile kıyaslandığında 62 kat, domates ile kıyaslandığında ise 120 kat daha yüksek antioksidan içeriğe sahip.

Polenin antioksidan değeri domatesten 4 kat daha fazla!

Polen çiçeğin erkek üreme birimi. Çiçektozu. Koloni beslenmesinde protein kaynağı olarak önemli, adeta bir vitamin-mineral deposu. Polenin antioksidan kapasitesi domatese göre 4 kat, böğürtlene göre 3 kat daha fazla .

Haberin Devamı

Arı sütüyle beslenen kraliçe arı 50 kat uzun yaşıyor

Arı sütü 6-15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları bir madde. Kraliçe arı bununla besleniyor. Hem işçi arıların 2-3 katı kadar büyük, hem de en az 50 kat daha uzun yaşıyor. Arı sütünün doğurganlık üzerinde etkisi var.

Apiterapi ürünlerini günde ne kadar tüketmeliyiz?

- Bal: 50-80 gram.

- Polen: 20 gram.

- Arı sütü: 1-10 gram

- Propolis: 300 mg. 1/100 oranında balla karıştırılmalı.

Arı ürünlerini herkes kullanabilir mi?

Arı ürünlerine alerjisi ola nlar dikkat etmeli. Mutlaka çok dikkatli test edildikten sonra tedaviye başlanmalı.

Ayrıca bir yaşından küçük ç ocuklara bal vermek sakıncalı . Bal çocuklar için de çok önemli bir gıda.İçeriğindeki vitamin, mineral,enzim ve aminoasitler çocukların bedensel gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar, enerj i , ihtiyaçlarını karşılar ve vücut dirençlerini artırır. Ancak bir yaşından küçük çocuklara bal yedirmemelisiniz. Çünkü bal içinde üreyen bir çeşit mikrop çocukların bağırsak hareketlerini ve solunum kaslarını felç edebiliyor , bazen ölüme yol açabiliyor. 1 yaşından sonra çocuğun sindirim sistemi gelişir ve artık bu sorun ortadan kalkar.

Haberin Devamı

Arı ürünlerini nerden almalı, nelere dikkat etmeliyiz?

Bal dışındaki arı ürünlerinin soğuk zincirde saklanması gerekiyor, aksi halde besin değerlerini yitiriyorlar. Bu yüzden apiterapi ürünlerini eczanelerden almayı tercih ediyorum. Bu ürünlerde doğru saklama koşulları çok önemli. Eczanelerden almak en doğru seçimParamı boşa harcamamak için market raflarındaki ürünleri tercih etmiyorum, sizin de etmemenizi öneririm.Arı ürünlerini farklı dozlarda teker teker kullanmak yerine, güvenilir markaların karışım ürünlerini kullanabilirsiniz, daha pratik oluyor.Düzenli olarak günde 1 yemek kaşığı bal,polen, propolis,arı sütü karışımı yiyorum.

Sabah yemeden dışarı çıkmadığım karışım

- 1 yemek kaşığı bal-polen-propolis -arı sütü karışımı

Haberin Devamı

- 1 tatlı kaşığı dövülmüş badem

Öksürüğe birebir içeceğim

- 1 tatlı kaşığı toz zencefil

- 1 yemek kaşığı bal-polen-propolis-arı sütü karışımı

- 1/2 limonun suyu

- Malzemeyi iri bir fincanda karıştırın.

- Üzerine kaynamış su ekleyin.

- Gün boyunca bir kaç kez tekrarlayın.

Yalancı baklavam

- 1 kepekli lavaş

- Tereyağı

- 1 kaşık bal

- 1 kaşık ufalanmış ceviz

- 1 çay kaşığı tarçın

- Lavaşın içine bıçak sırtıyla tereyağını sürün.

- Üzerine balı yayın.

- Ceviz ve tarçını serpin.

- Lavaşı katlayın.

Ballı sosum (Tavuk için)

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı hardal

- 2 yemek kaşığı sirke

- 1 yemek kaşığı soya sosu

- Malzemeyi karıştırın.

- Bütün veya parça -şiş tavuk parçalarını bu sosa bulayıp fırında pişirin.

DİĞER YENİ YAZILAR