Bayramda keyifle yiyin

Her bayram sonrası şikayet edilen kilolarla uğraşmak istemiyorsanız bu yazıyı dikkatli okuyun. Mesela, sevdiğiniz her şeyi yiyebilirsiniz ama az tüketmek şartıyla...

İyi bayramlar! Çoğumuz için yılbaşına kadar son tatil. Üstelik, yazdan son birkaç gün daha çalma ve keyif yapma telaşındayız. Bayramda ‘Onu yemeyin-bunu yemeyin’ demeyeceğim. Hayatın keyfini çıkartın. Ancak şöyle bir önerim var; çok sevdiğiniz ama zararlı olduğu kesin bilinen yiyecekleri örneğin; patates kızartması- her gün yemeyin. Hiç yemeyin de demiyorum, sık yemeyin. Aşırı şerbetli bir tatlıdan daha az alın, sütlü tatlıya yönelin. Açık havada bol bol hareket edin. Hiç kilo almadan geri dönebileceğinizi göreceksiniz. Mutlu ve keyifli olmak insanları iyileştiriyor, güzelleştiriyor.

Bayramı evde geçirecekseniz:

- Bayramlarda evde yiyecek bolluğu oluyor. Dolap dolu olunca da insanın yemek isteğiyle başa çıkması zorlaşıyor. Normalde tüketeceğinizden çok daha fazlasını yiyip kilo almaya başlıyorsunuz.

- Misafirler için aldığınız kuruyemişlere, çikolatalara siz dadanmayın.

Haberin Devamı

- İkram edilen tatlıların tümünü yemek zorunda değilsiniz. 1 adet yiyin, tadın, gönül alın. Artık kimse ayıplamıyor.

- Hediye gelen tatlı kutularını sofraya getirmeyin. İsteyene porsiyonla ikram edin. Ortaya koyarsanız çok yersiniz.

- Bol bol doğal mineral seviyesi yüksek su için. Su midenizi doldurup, fren etkisi yapacaktır. Yemenizi kontrol etmenizi sağlayabilir unutmayın.

- Porsiyonlarınıza dikkat! Çoğu şişman kişi fazla yemediğini düşünüyor. Bu kişileri izlediğimde genelde çok büyük porsiyonlar yediklerine şahit oldum. Miktarı azalttığınızda kiloyu korumak-vermek çok kolaylaşıyor.

- Ayaküstü atıştırmayın! Özellikle kadınlar bu ayak üstü atıştırmalardan günde rahat 200-300 kalori fazla alabiliyorlar. 40-45 dakika bantta yürümek demek bu, ona göre!

Kurban etinin yanına enfes bir sos tarifi
Çerkez sosunu ilk tattığımdan beri bağımlısı oldum. Bu ne güzel tat böyle! Üstelik çok sağlıklı, yapması da çok kolay.
Malzeme:
- Kırmızı biber
- Patlıcan
-Domates
- Havuç (haşlanmış)
- Sarmısak
-Tuz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı: Biber, patlıcan, domates ve sarmısağı fırında közleyin. Kabuklarını soyun. Robota koyun, içine haşlanmış havuç ve maydanoz, tuz da koyun, iyice çekin. Böylece ikram edin. Eğer 1 yıl saklamak istiyorsanız tencereye zeytinyağı koyun. Malzemeyi de içine boşaltıp hiç su koymadan pişirin. Salça kıvamına gelince söndürün. Cam kavanozlara doldurup saklayın. Dışarıda da bozulmadan durabiliyormuş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR