Almak kolay vermek zor!

Her yılbaşı gecesi sonrası hepimiz ortalama yarım- 1 kilo arası ağırlaşıyoruz! Ancak çözümü basit...

Yarın yılın son günü. Her yılbaşı gecesi sonrası hemen hepimizin ortalama yarım- 1 kilo arası ağırlaştığını biliyor muydunuz? Öyle görünüyor ki sonradan bu kiloyu vermek de çok zor. Eğer her yıl bu şekilde kilo alıp veremez, üzerine eklersek yılbaşı atıştırmalarımız sonunda bizi fazla kilolu veya şişman yapmaya aday. Yeni yılınız kutlu olsun!

Kahvaltıyı atlamayın

Özellikle kadınlar yoğun hazırlık, koşuşturmaca içindeyken kahvaltıyı atlayabiliyorlar. Öğlen yemeğini atıştırma şeklinde geçiştirebiliyorlar. Özellikle kahvaltıyı atlamak arada atıştırmaya yol açıyor. Atıştırmalıklar daha fazla kalorili.

Yılbaşı gecesi için

- Akşam yemeği günün en çok beklenen ve en çok kalorili öğünü. Bazı küçük önlemlerle bu geceyi keyifle yiyerek geçirebilirsiniz.

- Tavuk, hindi veya kazın üzerindeki deri en yağlı bölüm. Deriyi yemeyin, sıyırın.

- Beyaz et (Örneğin göğüs bölümü), kırmızı ete göre (but) biraz daha az kalorili.

Haberin Devamı

- Pişirmeden önce hindinin derisini birçok yerden delin. Hindiyi ızgara üzerinde pişirin. Böylece pişerken yağının bir kısmını akıtacaktır. Yağın içinde pişmesini engellemiş olursunuz.

- Fırın patates yaparken patatesleri iri iri kesin. İri parçalar yağı daha az emecektir.

- Sütle sos hazırlıyorsanız az yağlı veya yağsız süt kullanın.

- Etinizin yanında bol sebze alın. Sebzelerin kalorisi çok düşük, yağlı olmadıkları sürece bol bol yiyebilirsiniz. Üzerini çeşitli baharatlar ve otlarla süsleyerek daha çekici hale getirebilirsiniz.

Kaloriye dikkat!
Araştırmalara göre yılbaşı günü 6 bin kalori daha fazla alabiliyoruz. Bu kadınlar için günlük önerilen kalorinin üç katı, erkekler içinse iki katı daha fazla. Şaşırdınız biliyorum; ancak yandaki tabloya baktığınızda durumu daha iyi kavramanız mümkün...
Alkol kilo yapar
Yılbaşı gecesi en çok dikkat edilmesi gereken nokta alkol tüketimi. Alkolün sağlık üzerindeki kötü etkilerini biliyorsunuz, ama çoğu kişi gramında 7 kalori olduğunun farkında değil! Alkol önemli bir kilo nedeni!
Muhakkak bol su için
Yılbaşı gecesi yatmadan önce bol su için. Bu vücudunuzun susuz kalmasını önler, alkol aldıysanız sabah daha iyi uyanmanızı sağlar. Aç karnına alkol tüketmeyin.
Atıştırmalıklar tehlikeli
Yılbaşı günü ve gecesi birbirinden lezzetli atıştırmalıkların kuşatması altındayız. Ancak unutmayalım; bunlar küçük görünseler de 100 kalori kadar içerebiliyorlar. Yani hiç düşünmeden ağzınıza attığınız 5-6 ufak lokmacık adeta bir öğünün kalorisini barındırabiliyor.
Yürüyüş yapın
Yeni yılın ilk günü gece yediklerinizi yakmak için sıkı yürüyüş yapın. Temiz hava alın, metabolizmanıza ivme kazandırın. Gece yediklerinizin yeni kilolar olarak oturmasına izin vermeyin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR