Gazete Vatan Logo

DP yerel seçim startını verdi

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimlerin startını Manisa’nın Salihli İlçesi’nde verdi. Partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftara katılan Uysal, "Ötekisi olmayan bir siyasi partinin temsilcisi olarak sizlere buradan sesleniyorum. DP’nin yeniden eski günlere dönmesi sizlerin elinde. Önümüzdeki yerel seçimlerde Kırat’ı, bağrına mührü basarak yeniden şaha kaldırmanın zamanı geldi" dedi.

Yeşilçam Kır Düğün Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partililerle birlikte yerel seçim çalışmalarını başlattı. Konuşmasına Türkiye ve Suriye’deki gelişmelerle başlayan Uysal, "Öyle bir Ramazan geçiriyoruz ki yüreğimiz kan ağlamaktadır. Hem kendi sınırlarımızda hem de bölgede kan akmaktadır. Her dakika etrafında bir takım çatışmaların tetiklenebildiği sancılı bir coğrafyada bin yıldır varlığımızı devam ettiriyoruz. Onca ara döneme rağmen Türkiye, birçok konuda önemli mesafeler kat etmiştir. Yalnız bugün Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı problemler tarihinde dönem dönem yaşadığı kırılma anlarına benzer problemlerdendir. Türkiye bugün kendi iç istikrarını sağlamakla iç istikrarını korumak arasında bir takım risklerle karşı karşıyadır. Coğrafyamızın bir tarafında hakikatken her gün kalktığımızda ’Bugün de şehit var mı?’ diye sorduğumuz günlere tekrar döndük geldik. Dönüp son 10 yıl içerisinde niye bu noktaya geldik diye sormak durumundayız. İşte buradan soruyoruz: Niye bugün bu durumdayız? Niye bugün her sabah kalktığımızda az önce ifade ettiğim gibi endişeler taşıyoruz?" dedi.

DP olarak Türkiye’nin en can alıcı meselesinin Meclis kürsüsünde konuşulması gerektiğini ifade eden uyusl, "Bunu da Türkiye’de ötekisi olmayan siyasetin temsilci olarak DP olarak söylüyoruz, sadece oyunu aldığı insanların değil, alamadığı insanların rızasını gözeten bir siyasi akıl olarak söylüyoruz. Ancak bir yanda iktidar partisi diğer yanda muhalefet partileri adeta milli mutakabat meselesi yapmamız gereken bir unsuru bile kendi siyasi pozisyonlarını takip etmek amacıyla farklı taraflara çekmektedir" diye konuştu.

Yerel seçimlere yönelik de konuşan Uysal, Türkiye’nin Kırat’lı günleri geri istediğini savundu. Uysal, "Ötekisi olmayan bir siyasi partinin temsilcisi olarak sizlere buradan sesleniyorum. DP’nin yeniden eski günlere dönmesi sizlerin elinde. Önümüzdeki yerel seçimlerde Kırat’ı, bağrına mührü basarak yeniden şaha kaldırmanın zamanı geldi. Her biriniz 10 kişilik güçle çalışarak Kırat’ı yeniden şahlandırınız" dedi.

Konuşmanın ardından DP Salihli İlçe Başkanı Cüneyt Musal tarihte basılan ilk altın parayı simgeleyen plaketi DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’a verdi.

Haberin Devamı