Gazete Vatan Logo

DP’de listesini tamamladı

12 yıl aradan sonra parti adayı olarak seçimlere girecek olan DP Genel Başkanı Ağar, 5 seçim bölgesini kadınlara teslim etti

DP, listesinde boş bıraktığı ve istifalar nedeniyle de boşalan adaylıklara ilişkin eksiklikleri tamamladı ve YSK’ya sundu.

ESKİ ANAP’LILAR: ANAP’lı eski Bakanlardan Işılay Saygın İzmir 1. bölgeden, Eyüp Aşık Trabzon’dan, Yaşar Topçu Sinop’tan, İlhan Aküzüm Kars’tan, ANAP’lı eski milletvekilleri Şamil Ayrım ise Iğdır’dan liste başı oldu. ANAP eski Milletvekili Enis Sülün ise Tekirdağ 1. sıradan aday gösterildi. İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura İzmir 2. bölge 1. sıradan aday olurken, Turhan Tayan, Bursa’da ilk sırada yer aldı.

İKİ ESKİ BAKAN: MHP’li Eski Bakanlardan Hüsnü Yusuf Gökalp Sivas’tan, Ramazan Mirzaoğlu da Kırşehir’den DP listelerinin başında aday gösterildiler.

5 KADIN: Ağar, İstanbul 1. bölgeyi gazeteci Nevval Sevindi’ye, Samsun’u Suna Vidinli’ye, İzmir 1. bölgeyi ANAP’lı Işılay Saygın’a, Kastamonu’yu da sunucu Şebnem Kısaparmak’a 1. sıra adayı yaparak teslim etti. Ağar, DYP’li eski Milletvekili Kamer Genç’in bağımsız adaylık başvurusunda yapması üzerine boşalan Tunceli 1. sıra adaylığına da Ayşe Özdemir’i yerleştirdi. İstanbul 2. bölgede 4. sıra adayı olarak gösterilince adaylıktan çekilen GİK üyesi Binhan Oğuz, ikinci listede de aynı sıradan aday gösterildi. Adaylıktan çekilen ATO Başkanı Sinan Aygün’ün yerine, Aydın Yardımcı getirilirken, adaylıktan çekilen Saffet Arıkan Bedük’ün yerine de GİK üyesi Çağrı Erhan konuldu. Antalya listesinin 1. sırasına eski bakan Ahmet Arif Denizongun yerleştirilirken, Bilecik 1. sıraya ise, Bahri Serhat konuldu. DP, Burdur’dan sanayici Mehmet Başaran’ı tek aday gösterdi.

DEĞİŞENLER: YSK’ya sunulan listede Çorum 1. sırada yer alan, adaylıktan çekilmesi için tehdit telefonları aldığını söyleyen Tahir Mantı’nın yerine Uğur Barlık getirildi. Adaylıktan çekilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kayınbiraderi Cihansel Erel’in yerine ise, eczacı Nurhayat Bozkurt konuldu. Muğla’da ise ilk listede Erdal Eroğlu liste başında yer alırken, ikinci listede Fetihye ilçe başkanı Mustafa Toklu 1. sıra adayı olarak yer aldı. Van’da Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş ilk sıradan aday gösterilirken, Hatay’da da eski DYP’i Nurettin Tokdemir liste başı oldu. İçel’de listenin ilk sırasında Dr. Hasan Hilmi Sarıoğlu yer alırken, işadamı Mustafa Eraslan da, Kayseri 1. sıradan aday gösterildi.

DP’de liste kavgası sürüyor
ANAP ile ittifak arayışlarının sonuçsuz kalmasına yol açan aday listelerinin DP’de yarattığı sıkıntı sürüyor. Kulislerde anlatılan olay edinilen bilgiye göre şöyle gelişti: GİK üyesi ve Ankara 1. bölge 4. sıra adayı Ayla Özbek ile teşkilat başkanı Mümtaz Yavuz’un yardımcısı Tuncay Arslan listeler nedeniyle önce telefonda tartıştı. Genel Merkez’in 2. katında oturan Arslan, koşarak Özbek’in odasına girerek, üzerine yürüdü. Durum Ağar’a bildirildi. Ağar, Özbek’i koruması için 3 sivil koruma görevlisi tahsis etti.

Haberin Devamı