Gazete Vatan Logo

DP'de ikinci 'don vakası'

Demokrat Parti'de 'don' krizi yaşanıyor.

Genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra Demokrat Parti Genel Muhasibi Özden Özbilun tarafından 'İç çamaşırlarının parasını bile partiye ödettirdi' diye suçlanan ve bu nedenle dava açan Süleyman Soylu, partinin mahkemeye sunduğu faturalar nedeniyle zor duruma düştü.
1960'ta da benzeri bir olay Yassıada mahkemelerine damgasını vurmuştu. Genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra referandumda partisinin 'hayır' kararına rağmen 'evet' oyu vereceğini açıklayarak disiplinlik olan Soylu, Özbilun tarafından 'iç çamaşırlarının parasını bile partiye ödettirdi' diye suçlanıyor.

Özbilun, Soylu'nun 15 ayda 12 milyon TL harcama yaptığını öne sürerek, bu şikayetini tüm il başkanlarına da bir yazıyla iletmişti. Açıklamaya kızan Soylu'nun 'basın yoluyla hakaret' nedeniyle açtığı dava Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2010/8 numarasıyla görülüyor.
Mahkemeye delil olarak gönderilen faturalar arasında ayrıca, alınan bir takım vitaminler, büyük bir alışveriş merkezinden alınan çeşitli ürünler de bulunuyor.
Böylece Soylu'nun yediği, içtiği, kuru temizlemeye verdiği, satın aldığı tüm ürünlerin DP tarafından karşılanan fatura bedelleri, mahkemeye sunuldu. Soylu, bu olayın dışında 12 Eylül'deki referandumda parti kararına uymayarak 'evet' oyu vereceğini açıklamasının ardından genel başkan Hüsamettin Cindoruk tarafından disipline sevk edildi.

FATURALAR MAHKEMEYE
Soylu'nun dava atağı DP Genel Merkezi tarafından faturalarla karşılık buldu. Soylu'nun genel başkan olduğu dönemde yaptığı bazı harcamaların DP tarafından ödenen fatura örneklerini mahkemeye sunan genel merkez kendisini savundu. Mahkemeye sunulan faturalar arasında Soylu'nun yurt gezilerinde kaldığı otelde kullandığı mini bar ücreti ile içinde iç çamaşırlarının da bulunduğu kuru temizleme bedellerini dahi bulunuyor. (Akşam)

Haberin Devamı