Gazete Vatan Logo

Dövmeler korkulu rüya olmayacak!

Zaman içinde yapılan dövmenin büyüklüğünden ya da şeklinden sıkılan, şikâyetçi olan pek çok insan, dövme sildirme yöntemlerini araştırmaya başlıyor. Günümüzde dövme silme işlemi oldukça pratik uygulamasıyla lazer eşliğinde yapılarak artık istenmeyen dövmeler için çözüm sağlayabiliyor.

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen dövmeleri yaptırdıktan sonra, farklı sebeplerden dolayı kurtulmak isteyenler için lazerle dövme silme uygulaması hakkında bilgiler veren Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Ulaş Utku Şekerci, “Dövme cildin dermis tabakasına uzanan pigmentlerle yapılır. Estetik International kliniklerimizde, profesyonel şekilde yapılmış ve kaliteli pigmentlerle tasarlanmış dövmeler de dâhil, birkaç seansta son derece iyi sonuçlar alabiliyoruz” dedi.

"DÖVME SİLME İŞLEMİNDE KULLANILAN LAZER CİLDİ ZEDELEMEZ"

Lazerle dövme silme işleminin dünyada altın standart olarak kabul edildiğini ve cildi etkilemeden silme işleminin yapıldığını söyleyen Şekerci, “ Dövme silmede kullandığımız uygun dalga boyuna sahip lazer cihazı hedefe odaklanan atışlar yapar. Dövmeli ciltte dışa doğru bir tabaka oluşmuştur, işte lazer ışını bu tabaka tarafından emilir ve pigmentlerin parçalanmasını sağlar. Dalga boyutunun ayarlanması ise, doktorun profesyonelliğine bağlıdır. Cildi tahriş etmeden, ne kadar, hangi ölçüde enerjinin verileceğine karar vermek en önemli konudur. Bu sebeple dövme sildirme uygulaması için mutlaka doğru klinik ve konunun uzmanı bir doktor seçilmelidir” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"KALICI MAKYAJ DA SİLİNEBİLİR"

“Kalıcı makyaj da aslında bir çeşit dövmedir fakat kalıcı makyajda pigmentler daha yüzeysel olarak uygulanmakta olduğu için daha kolay bir şekilde çıkartılabilir” diyen Dr. Ulaş Utku Şekerci, “Kalıcı makyaj silme için de yine lazer teknolojilerinden faydalanıyoruz. Burada da yine başarılı sonuçların alınabilmesi için kullanılan lazer cihazının ve işlemi yapan doktorun yeteneği çok büyük önem taşımaktadır. Cilde herhangi bir zararın verilmemesi için seçim yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı