Gazete Vatan Logo

Doruk Marmara Un Sanayii fabrikası satılıyor

Doruk Holding’e ait Doruk Marmara Un Sanayii fabrikası icradan alıcı bekliyor. Tekirdağ’da bulunan fabrika için belirlenen bedel 40 milyon lirayı aşıyor. İlk ihale ise önümüzdeki Ocak ayı başında yapılacak. Satışa konu fabrika Komşu Fırın’ın da bağlı olduğu Doruk Holding’in önemli tesislerinden biri konumundaydı.

Doruk Marmara Un Sanayii fabrikası satılıyor

Doruk Holding'e ait Doruk Marmara Un hem fabrikası hem de tohum geliştirme tesisleriyle satışa çıkıyor. Hürriyet'ten Kübra Genç'in haberine göre, Tekirdağ, Süleymanpaşa, Zafer Mahallesi'nde yer alan fabrikanın toplam 2193,90 metrekare üzerindeki tohum geliştirme tesisleri 4 katlı fabrika binası ve arsasından meydana geliyor. Hemen yanında yer alan 31.311,11 metrekarelik fabrika ise, 3 fabrika binası, 12 çelik silo, yükleme indirme binası ve arsasından oluşuyor.

AKTİF DURUMDAYDI

Satışa konu un fabrikası 6 yıllık bir bölümü 3 katlı diğer bölümleri 6 ve 7 katlı olarak inşa edilmiş durumda. Fabrika sahası içinde tek katlı prefabrik olarak inşa edilmiş yönetim binaları da mevcut ve kullanılır durumda.

40 MİLYON TL'YE SATILIYOR

Fabrikanın toplam değeri 40 milyon 759 bin 416 TL olarak belirlendi. Bu tutarın 1 milyon 935 bin 640 TL'si elektrik işleri, 7 milyon 142 bin 500 TL'si makinelerin toplam değeri ve 31 milyon 681 bin 276 TL'si ise arsa ve fabrikaların değeri olarak tespit edildi.

İLK İHALE GÜNÜ 8 OCAK

Haberin Devamı

Satışa konu fabrikanın satışı 8 Ocak 2019 tarihinde saat 15.00 ile 15.10 arasında Tekirdağ 1.İcra Müdürlüğü önündeki Kocacenter İi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İkinci ihalesi ise 4 Şubat 2019 tarihinde yapılacak. İhalelerin usulü ile açık artırma şeklinde olacak.

‘DUMANSIZ SANAYİ’ ALANINDA

Fabrika çevre yoluna 300 metre, ticaret borsasına 350 metre, zahireciler sitesine 200 metre, yerleşim yerine 800 metre ve şehir merkezine 2 kilometre mesafede yer alıyor. Fabrikanın etrafında çeşitli sanayi siteleri ve ticaret borsası binaları bulunuyor. Dumansız sanayi alanı olarak anılan yerde yer alan fabrikanın bulunduğu alanda tohum geliştirme tesisleri aktif durumda ve belediyenin her türlü hizmetinden faydalanıyor.

GRUBUN İLK TESİSLERİNDEN BİRİ

Yönetim Kurulu Başkanlığında Hasip Gençer’in yer aldığı Doruk Grubu şirketlerinin ilki olan Marmara Un Sanayii, 1972’de Tekirdağ’da kuruldu. Şimdilerde, icradan alıcı bekleyen tesis de grubun ilk önemli yatırımlarından biri konumundaydı.

Doruk A.Ş. ile Doruk Grubu 1980'den itibaren faaliyete geçti. Doruk Grubu 1997'den itibaren Doruk Una Değer Katma A.Ş ile yurtdışına açıldı. Doruk Grubu 2002'de Hollandalı Zeelandia ile ortaklık kurdu.

Haberin Devamı