Gazete Vatan Logo

Dört Türk üniversitesi en iyiler listesine girdi

ODTÜ URAP tarafından açıklanan ‘dünyanın en iyi 2 bin üniversitesi’ sıralamasında ODTÜ , Ege, İTÜ ve İstanbul Üniversitesi ilk 500’de yer aldı

Dört Türk üniversitesi en iyiler listesine girdi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca açıklanan “dünyanın en iyi 2 bin üniversitesi” sıralamasına Türkiye’den 4 üniversite, ilk 500 arasına girdi. Buna göre, ODTÜ 433. sırada, Ege Üniversitesi 487. sırada, İTÜ 488. sırada, İstanbul Üniversitesi ise 489. sırada yer aldı. Dünya sıralamasında ilk 2 bin üniversite arasında Türkiye’den 76 üniversite bulunuyor.

Başarı oranı yükseliyor

Türkiye’deki 127 üniversitenin sıralandığı listede ise birinci sıraya Hacettepe Üniversitesi yerleşirken ODTÜ ikinci, İstanbul Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye’deki ve dünyadaki üniversiteler sıralamasını URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut açıkladı. Akbulut, URAP’ın 2009 yılından bu yana Türkiye’deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıraladığını belirterek, Türkiye sıralamasında, Web of Science/InCites gibi uluslararası kaynaklar ile ÖSYM’nin yayınladığı verilerin kullanıldığını aktardı. URAP’ın sıralamasında üniversitelerde üretilen makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı kriterlerin kullanıldığını belirten Akbulut, Türkiye sıralamasına 127 üniversitenin dahil edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı