Gazete Vatan Logo

Dört ocağa daha şehit ateşi düştü

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu 4 polis şehit oldu

Dört ocağa daha şehit ateşi düştü

Dargeçit ilçesinin girişindeki Bahçeci Mahallesi’nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu’nda dün sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

İlçe amiri de şehit

Zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu.

Yangın çıkardılar

Şanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu’nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta’nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın’ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.

Mardin Valiliği, olayla ilgili açıklamasında özetle şöyle dedi: “Dargeçit ilçemizde yapımı devam eden bir okul binasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine intikal halinde olan zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında saat 06.50 sıralarında BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur.”

Haberin Devamı

Geçici görevle Mardin’deydi

Şehit olan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy’un, Antalya’nın Alanya ilçesindeki evinde büyük yas var. Aksoy yaklaşık 13 yıl Alanya Emniyet Müdürlüğü’nde başkomiser olarak görev yaptı. 3 yıl önce Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne getirilen Aksoy, geçen yıl da Dargeçit’e atanmıştı.

Aksoy’un annesi Emine Aksoy’u rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Dargeçit’e götürdüğü kaydedildi. Şehidin komşusu Erdoğan Sandal, “Geçici görev için Mardin’e gitti. 5 ve 12 yaşında iki oğlu vardı. Bir evin bir oğluydu, aslen Şanlıurfalılardı. Ama terör Urfalı veya Alanyalı tanımıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sessiz olun polisler şehit oluyor...

Şehit olan polis memuru Akif Hatunoğlu 29 yaşındaydı, Osmaniye’nin Kadirli ilçesi nüfusuna kayıtlıydı. Şehidin Adana’nın Sarıçam ilçesinde yaşayan babası Hasan ile annesi Sibeha Hatunoğlu acı haberi Tekir Yaylası’nda aldı. Sebiha adında 1.5 yaşında bir kızı bulunan ve eşi Semra ikinci çocuğuna hamile olan polis Akif Hatunoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında son paylaşımı şöyleydi: “Sessiz olun...!!! Polisler şehit oluyor!!! Vicdanı olmayanlar!! Huzur içinde uyumaya devam edin!!! Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz!!!”

Kürtçe feryatlar...

Şehit polis 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta’nın memleketi Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü’nde yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Evli ve 2 kız çocuk babası olan şehit Mehmet Hüseyin Balta’nın babası Alihan Balta ile annesi Adile Balta’nın 15 yıl önce İstanbul’a yerleştiği belirtildi. Şehidin anne ve babası acı haberi duyar duymaz Diyarbakır’a hareket ederken, Balta’nın Mardin’de yapılacak törenin ardından Aşağı Konak Köyü’nde defnedilecek.

Haberin Devamı

Bir aylık polis beş aylık nişanlı

Şehit polis Ahmet Akalın’ın Konya’daki evine de ateş düştü. 1 yıllık polis olan şehit Ahmet Akalın, 5 ay önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli hemşire Kübra Eski’yle nişanlanmıştı. Akalın’ın kız kardeşi Semra Akalın’ın da polis olduğu öğrenildi.

Çavuşu PKK’dan vatandaş kurtardı

Şırnak’ta Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında görev yapan ve ismi açıklanmayan bir uzman çavuş, rahatsızlanan eşini Şırnak Asker Hastanesi’ne götürdü. Muayenenin ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte dönüşe geçen çavuşun yolu Ömer Kabak Meydanı’ndan geçerken 4 PKK’lı tarafından kesildi. Silahlı 4 terörist, uzman çavuşu arabadan indirdi. Uzman çavuşun eşi de kocasının yanına geldi ve “Öleceksek beraber ölelim” diyerek PKK’lılara direndi. Çocuklarsa olan biteni arabadan izledi. Vatandaşlar hemen ailenin etrafında toplanıp PKK’lılara tepki gösterdi. Teröristler havaya ateş etti. Kargaşa sırasında çavuş ve ailesi bir araca bildirilip alandan uzaklaştırıldı. Uzman Çavuş, PKK’lıların arkadan ateş açması sonucu, hafif yaralandı.

Haberin Devamı