Gazete Vatan Logo

Dört kemik ve ayakkabı bulundu!

Efeoğlu'nun mezarı aranıyor

1992 yılında gözaltında kaybedilen üniversite öğrencisi Ayhan Efeoğlu’nun mezarını bulmak için yapılan kazıda, 4 kemik parçası, parçalanmış bir erkek ayakkabısı ve hırka bulundu. TAYAD’lı ailelerin Çerkezköy Kuşbahçe mevkii yakınlarında yaptığı kazıda önce bir hırka bulundu. Parçalanmamış olan hırkanın üzerinde birkaç tane delik bulunurken kazıya katılan bazı kişiler hırkanın Efeoğlu’nun bazı fotoğraflarında üzerinde olan hırka olduğunu öne sürdüler. Sürdürülen kazılarda bir halı parçası, bir tek ayakkabı ve 4 kemik bulundu.

Kazı yapıldığı sırada, olay yerine Silivri Savcısı ile olay yeri inceleme ekipleri geldi. Polis, delillerin bulunduğu alanı şeritle kapatırken, bulunan eşyalar savcılığa teslim edildi. Avukat Taylan Tanay daha önce yapılan hukuki girişimlerden bir sonuç alamadıklarını bu nedenle kendi olanaklarıyla mezarı aradıklarını söyledi.

Kazı alanı genişletildi

Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Yusuf Sağlam ve Mikail Demirci’nin talimatlarıyla arama çalışmaları genişletilirken, kazı çalışmalarını da polis ekipleri devam etti.

Eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, üniversite öğrencisi Ayhan Efeoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili şunları anlatmıştı; “Ayhan Efeoğlu işkencede öldürüldü ve bize teslim edildi. O dönem çok patlayıcı imha ederdik. Öyle bir paket sandım. Açtık içinden insan çıktı. Onu bizzat ellerimle gömdüm. Bu kişilerin infaz edildiği yerleri göstereyim. Orada çıkan cesetlere DNA testi yapılsın. O zaman mahkeme ölümlerin somut olduğunu anlayıp benim ifadelerimi dikkate alır.”

Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu olan Çarkın 21 Aralık 2011’de önce Silivri Beyciler Köyü yakınlarında ardından da Tekirdağ’ın Çerkezköy Kuyhane Mevkii’nde yer göstermiş ama yapılan kazılarda bir bulguya ulaşılamamıştı.

Haberin Devamı