Gazete Vatan Logo

Dört dörtlük yatırım

Teknik Yapı, 6 ay içinde 4 milyar lira değerinde 4 yeni projeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Durbakayım, durgun dönemlerde gaza bastıklarını söyledi

Dört dörtlük yatırım

Teknik Yapı, önümüzdeki 6 ay içinde 4 milyar lira değerinde 4 yeni projeye başlamaya hazırlanıyor. Projeler, İstanbul Kartal ve Fikirtepe ile İzmir’de yer alacak. Şu anda piyasada bir durgunluk söz konusu olsa da işlerin tamamen durmadığını vurgulayan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Biz Teknik Yapı olarak hep kriz dönemlerinde gaza bastık” dedi. Yeni projeleri hakkında bilgi veren Durbakayım, “Kartal’da 1.100 konutluk kentsel dönüşüm projesine yıl sonunda başlayacağız. Burası Tekel çalışanlarının kooperatifi olarak kullanılıyordu. İkinci projemiz yine Kartal’da Deluxia Park’ın ofis bölümü olan ‘Business’ olacak. Fikirtepe’de Ziverbey dediğimiz ada yıl sonunda devreye girecek. 2018’in ilk yarısında da İzmir’de Emlak Konut GYO’dan ihalesini kazandığımız Alsancak projesi başlayacak” diye konuştu.

Fikirtepe hareketlendi

Fikirtepe’deki ilk projeleri Concord İstanbul’da yaşamın başladığını hatırlatan Durbakayım, ikinci projede de teslimlerin bitmek üzere olduğunu söyledi. Bölgedeki üçüncü projeleri Uplife Kadıköy’ün devam ettiğini kaydeden Durbakayım, Ziverbey projesini ve ardından bir projeyi daha hayata geçirmek için hazırlandıklarını belirtti. Fikirtepe’deki

Haberin Devamı

5 projenin değerinin

3.1 milyar lirayı aştığını ifade eden Durbakayım, “Fikirtepe şu anda hareketlenmeye başladı. Biten projelerde kiralamalar başladı ve satıştan daha yüksek hızda kiralama yapılıyor” dedi. Fikirtepe’nin şanssızlığının işinin ehli olmayan firmaların bölgeye girmesi olduğunu vurgulayan Durbakayım, “Fikirtepe’yi Teknik Yapı olarak biz tek başımıza yapsak bugün biterdi ve değeri en az yüzde 30 artardı” diye konuştu.

Araştırmalara devam

Anadolu açılımını Evora Denizli projesiyle başlatan Teknik Yapı, İstanbul dışındaki ikinci projesini İzmir’de Halk GYO ile ortak hayata geçirecek. Umut Durbakayım, Bodrum Yalıçiftlik’te arazi topladıklarını, uygun bir dönemde sağlık turizmi projesi yapacaklarını, Trabzon’da da araştırmalarının sürdüğünü kaydetti.