Gazete Vatan Logo

Dört canı aşırı hız yaktı, biyolog tatilde, kimlik tespiti dönünce

Yanan Tuzla-Cevizlibağ seferini yapan halk otobüsündeki dört kişi yaşamını yitirirken, ilk resmi rapora göre otobüs aşırı hızlıydı ve şoför yanındakilerle konuşuyordu. Refüje çarpınca yakıt deposu delindi ve yangın çıktı

TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde önceki gün yanan ve 4 kişiye mezar olan Tuzla-Cevizlibağ seferini yapan 500T kodlu halk otobüsüne ilişkin yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor. İtfaiyenin ilk raporuna göre olay şoförün dikkatsizliğinden ve aşırı hız yapmasından kaynaklanıyor. Resmi olmayan rapora göre, kaza anında oldukça hızlı giden otobüs şoförü aynı zamanda yanında bulunan iki kişi ile konuşurken aracın kontrolünü kaybetti. Araç hızla yol kenarındaki bariyerlere sürtünürken yakıt deposu delindi. Sürtünmeden çıkan kıvılcım da yakıtı tutuşturunca bir anda otobüs alevler içerisinde kaldı.

Yanındakiyle konuşuyordu

Olay esnasında otobüsün içinde olan Tevrat Barışık’ın yeğeni Taşkın Çiftçi, “Ben o esnada uyukluyordum. Bir anda araç savrulmaya başladık ve bariyerlere çarptık. Çok sürüklendik. O esnada mazot kokusu almaya başladım. Çarpmayla birlikte otobüsün ortasında yangın çıkmaya başladı. Ben otobüsün ön kısmına yengem de yangının olduğu kısma savruldu. Ben onu kurtarmak istedim ama o anda ikinci patlamayla birlikte dışarı fırladım. Yangın ilk başladığında şoför otobüsün içinde yangını söndürmeye çalıştı ama yangın büyüyünce panikledi elindeki tüpü otobüsün içine atarak dışarı kaçtı” diye anlattı. Yanan otobüsten sağ kurtulan bir diğer “Otobüs sağ şeritte giderken şoför yanındaki iki kişiyle yol boyunca sohbet ediyordu. Birisi koltukta diğeri de kapının dibinde duruyordu. Şoför arkadaş sağa kırdığında, emniyet şeridine girdiğinde ‘Ne yapıyorsun sen’ diye bağırdım. O sırada zaten hiç bana bakmadan refüje girdi. 10 saniyelik bir olay zaten. Depo mu patladı? Nasıl oldu bilemedim? Ben kendimi sol tarafa attım. Cam kırıldı kendimi aşağıya attım” dedi.

Haberin Devamı

Cenazeler perşembe günü teslim edilecek

Kazada yaşamını yitiren dört kişinin kimliği de belirlendi. Yaşamını yitiren Nermin Küçükkaya ile eşi Şuayip Küçükkaya, Ahmet Nalbantoğlu ve Tevrat Barışık’ın cenazeleri DNA tespiti yapılması için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Cenazelerin, DNA testi yapacak olan biyologun bayram izninde olması nedeniyle Perşembe günü teslim edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı