Gazete Vatan Logo

Dördüncü kez avukat görüşmesi yapıldı!

ABD’nin vize durdurma kararına gerekçe gösterdiği ve “Avukatlarıyla görüşemiyor” dediği Metin Topuz, 30 Eylül, 2 ve 3 Ekim tarihlerinde avukatlarıyla görüşmüş. Dün de bir görüşme yapıldı

Dördüncü kez avukat görüşmesi yapıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’a 30 Eylül, 2 Ekim ve 3 Ekim’de, avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp ile görüşme imkanı sağlandığını ve bu hususun tutanağa geçirildiğini açıkladı. Topuz dün de cezaevinde avukatlarıyla görüştü. Başsavcılığın açıklamasında, Metin Topuz’un 25 Eylül’de Kadıköy’deki evinde yakalandığı, evinde birer Iphone, Samsung ve Blackbarry marka cep telefonunun yanı sıra bir sim kart, 3 flash bellek, bir harici disk, bir fotoğraf makinesi, bir CD, bir DVD ve bir tablet bilgisayara el konularak incelemelere başlandığı anlatıldı. Açıklamada, şöyle devam edildi:

Ek gözaltı süresi alınmış

“Şüpheli Metin Topuz hakkında 25 Eylül’de verilen 7 günlük gözaltı süresi aynı gün eşi A.Ö.T.’ye tebliğ edilmiş, 668 sayılı KHK’nın 3/1-m maddesi gereği ‘FETÖ/PDY’ye üye olmak’ suçundan verilen gözaltı kararı uyarınca şüphelinin avukatlarıyla görüşme hakkı 5 gün süreyle kısıtlanmıştır. 7 günlük gözaltı süresinin dolması ve soruşturma işlemlerinin devam etmesi nedeniyle şüpheli hakkında 2 Ekim’de 3 gün ek gözaltı süresi daha verilmiş olup, bu karar da şüpheli avukatı Selman Alibaş’a aynı gün tebliğ edilmiştir. Gözaltı sürecinde şüphelinin 30 Eylül, 2 Ekim ve 3 Ekim’de avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp ile görüşme imkanı sağlanmış ve bu husus tutanağa bağlanmıştır. 3 Ekim’de avukatlar Alibaş ve Akalp eşliğinde başlayan şüphelinin ifade işlemi aynı gün saat 23.50’de bitirilmiştir. 4 Ekim’de İstanbul emniyetinden Başsavcılığımıza sevk edilen şüpheli tutuklanmıştır.”

Haberin Devamı

8 terabaytlık görüntüden çıktı

ABD’nin İstanbul Başkonolosluğu’nda DEAŞ adına çalışan Metin Topuz’un, FETÖ’nün emniyet teşkilatı içindeki sivil imamların tespitine yönelik 8 terabaytlık görüntünün taraması yapılırken tespit edildiği ortaya çıktı. Özellikle 17/25 Aralık sürecinin öncesi 60 günlük süreyi kapsayan görüntüleri incelemeye alan polis, görüntüleri incelerken Metin Topuz’u fark ettiği öğrenildi. Halen FETÖ’den cezaevinde bulunan Mali Suçlarla Mücadale Şube eski müdürü Yakub Saygılı’nın odasına gelip giden kişinin kimliğini araştıran polis, Metin Topuz’un kimliğinin deşifre edilmesinin ardından Topuz’u mercek altına aldı.Metin Topuz’un halen cezaevinde bulunan İstanbul Mali Şuçlarla Mücadele Şube’nin eski müdürü Yakub Saygılı ile yüz yüze gerüşmelerinin yanı sıra firari savcı Zekeyira Öz ile de birçok kez telefonla görüştüğü tespit edilince gözaltı için düğmüye basıldığı öğrenildi. Durumun savcılığa bildirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucunda Metin Topuz, gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Avukatlar: Problem yok

Metin Topuz’un avukatları dün Silivri Cezaevi’ne geldi. Yaklaşık iki buçuk saatlik görüşme sonrası Topuz’un avukatı Halit Akalp, “Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir problem söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşmenin koşulları belli. Dolayısıyla biz görüşmemizi yaptık. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük” dedi. Bir basın mensubunun” gözaltındayken de görüştünüz mü?” sorusuna Akalp, “Görüştük kendisiyle. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Şu anda da çok rahat bir görüşme yaptık” diye konuştu. Bir basın mensubunun Topuz’un FETÖ’cü eski İstanbul Mali Şube Müdürü ile görüşmesini sorması üzerine, “Onları bilemeyiz. Onlar savcılık aşamasında” dedi.

Haberin Devamı