Gazete Vatan Logo

Dönüşümle ‘kasa’ya 2.5 milyar TL girecek

Yaklaşık 2 milyon yazarkasa 2016 yılı başında yerini Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı ile sürekli bağlantı halinde olacak yeni nesil yazarkasalara bırakacak. Yazarkasa fiyatları 1.000 ile 5 bin TL arasında değişiyor.

Dönüşümle ‘kasa’ya 2.5 milyar TL girecek

Bu da yaklaşık 2.5 milyar liralık bir değişimin gündeme geleceğini gösteriyor. Esnaf kanadında maliyet kaynaklı sıkıntı yaşanırken yazarkasa şirketleri ise yeni nesil cihazların katma değerli ek gelir fırsatıyla birlikte geleceğini vurguluyor.

Hedef kitleye odaklı

Olivetti markasını işletmelerle buluşturan Panaroma Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Burak Ceylaner, “2016 itibarıyla Türkiye’deki 2 milyon yazarkasanın yerini yeni nesil yazarkasalar alacak.

Perakendeciler bu değişime en uygun ve doğru yeni nesil yazarkasayı seçme telaşında. Panaroma Bilişim Teknolojileri, e-fatura, e-arşiv ve e-devlet uygulamalarına erişmenin yanında perakendecilere katma değerli ek gelir fırsatları sağlayan Olivetti yazarkasaları işletmelerle buluşturacak” dedi.

Değişim sürecinde Olivetti PBT900 ile iddialı olduklarını kaydeden Ceylaner, cihazın Maliye Bakanlığı’nın onay sertifikasyon sürecini Türkiye’de ilk tamamlayan yazarkasa olmasının yanında, işletmelere ek gelir imkânı sağlayacak şekilde tasarlandığını anlattı. Ceylaner, şöyle devam etti: “Olivetti PBT900 ile başta perakendecilerimiz olmak üzere tüm işletmelerimize dijital uygulamalardan yararlanma imkanı ve hedef kitle odaklı pazarlama olanağı da sağlayacağız. Yeni nesil yazarkasalarımız, birçok katma değerli uygulamayı destekleyecek, esnafımıza ek gelir ve çeşitli dijital uygulamalarla hedef kitleye odaklı pazarlama imkanları sağlayacak. E-Fatura ve e-Arşiv gibi e-Devlet uygulamalarına şimdiden hazır olan cihazımızın eczane, perakende, otopark gibi sektörel uygulamalarla entegrasyonu da sağlanabilecek. Banka POS’u kullanan yazarkasa mükellefleri, bu yeni nesil yazarkasamızı satın aldığında, yine aynı banka POS cihazını kullanmaya devam edebilecek. “

Haberin Devamı

3 bin satış noktasında tüketiciye ulaşacak

BURAK Ceylaner, Türkiye yazarkasa sektöründe yüzde 35’e varan bir pazar payına sahip olduğu belirtilen Olivetti’nin yeni nesil yazarkasalara geçişte de başarılı bir sürece imza atmayı hedeflediğini anlattı.

3 bine yakın satış noktası olduğunu kaydeden Ceylaner, şöyle devam etti: “2016’da başlayacak yazarkasa değişiminde perakendecilerin doğru cihazı seçme sürecinde en çok önem verdikleri unsurların başında uygun maliyet, uygun donanım, geleceğin teknolojileriyle uyumluluk, katma değerli uygulama fırsatları ve yaygın servis ağı geliyor. Olivetti markası ile piyasaya girecek yeni nesil yazarkasa tüm bu unsurları karşılarken, Bosch, Siemens ve Profilo’nun 3 bine yakın satış noktasında satışa sunulacak.”

Haberin Devamı

Mevcut düzen bozulmuyor

BURAK Ceylaner, “PBT900’ün tasarımında gerek ürün özellikleri, gerek dağıtım, gerekse servis anlamında tüm yurt genelinde banka POS’u kullanan veya kullanmayan tüm esnafa ulaşmak hedeflendi” dedi. Ceylaner, yazarkasa mükelleflerinin mevcut düzenlerini bozmadan Olivetti PBT900’ü hemen kullanmaya başlayabileceğini sözlerine ekledi.