Gazete Vatan Logo
Futbol Dönüşüm için ilk Esenler’e geldi!

Dönüşüm için ilk Esenler’e geldi!

Emlak Konut GYO, kentsel dönüşüme başlıyor. Esenler Belediyesi’nin Havaalanı Mahallesi’nde yürüttüğü projeye dahil olan şirket, Mart ayı içinde ihaleye çıkacak.

Ürettiği konut projelerinin dışında, kentsel dönüşümün de öncü kurumlarından birisi olması beklenen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ilk adımı Esenler’de attı. Emlak Konut GYO, Esenler Belediyesi ve iştiraki Eskon İnşaat’ın Havaalanı Mahallesi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüme dün imzalanan protokolle dahil oldu. Protokole Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da imza attı. Toplam 71 bin 821 metrekare alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 2 bin konut inşa edilmesi planlanıyor.

İhaleye çıkacak

İmzalanan protokole göre, inşa edilecek 2 bin konutun bir kısmı hak sahiplerine verilecek, diğer kısmı da projenin finansmanını oluşturması için satışa sunulacak. Proje alanında planlama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olacak. Esenler Belediyesi, hak sahipleriyle anlaşma işlemini yürütecek. Emlak Konut GYO ise, projenin ihalesi, yapımı ve pazarlanmasından sorumlu olacak. Projeden elde edilecek gelirin yüzde 40’ı belediyeye, yüzde 40’ı Emlak Konut GYO’ya yüzde 20’si de Bakanlığa aktarılacak.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili süreci hızlı bir şekilde işleteceklerini belirterek, “Mart ayı içerisinde ihale sürecini başlatmak istiyoruz” dedi.

Örnek olacak

Esenler Havaalanı’nda en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin gerçekleşeceğini ifade eden Murat Kurum, şöyle konuştu: “Bu proje, kentsel dönüşüme örnek olacak. İlk defa hem Bakanlık, hem Emlak Konut hem de bir belediyenin bir arada yer aldığı bir dönüşüm modeli uygulanacak. Konut sektöründeki başarımızı kentsel dönüşümde de yakalamak istiyoruz.”

Yeni projeler olacak

MURAT Kurum, Esenler projesi dışında yeni kentsel dönüşüm projelerinin de olacağının sinyallerini verdi. Kurum, “Ana işimiz toplu konut alanları üretmek ve hasılat paylaşımı ihaleler yapmak. Kentsel dönüşüm de işimizin üçüncü ayağı oldu. Esenler projesi, yeni kentsel dönüşüm projelerinin de önünü açacaktır” dedi.

Otopark ve yeşil alan geliyor

ESENLER Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi 71 bin 821 metrekare alanı kapsıyor. Bu alanın yaklaşık yüzde 28’i yapılandırılacak. Geri kalanı da park alanları ve yeşil alanlara ayrılacak. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bu proje, devlet disipliniyle özel sektör anlayışının bir araya geldiği nadir örneklerden biri olacak. Emlak Konut, projemize değer katacak” dedi.

Haberin Devamı