Gazete Vatan Logo

Dönüşü VIP oldu!

Ergenekon’un firari sanığı Bedrettin Dalan, yakalama kararının kaldırılmasıyla Türkiye’ye döndü. Aprondan özel araçla alınan Dalan, VIP Salonu’nu kullandı...

Ergenekon Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedrettin Dalan, 5 yıl önce çıktığı yurt dışından geri dönmemişti. Hakkında 12 Nisan 2010’da alınan yakalama kararının geçen ay kaldırılmasının ardından yurda dönen Dalan, Lufthansa Havayolları’na ait bir uçakla önceki gece saat 00.05’de Frankfurtİstanbul’a geldi, apronda özel VIP aracıyla alınarak Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na getirildi. Burada yakınları tarafından karşılanan Dalan, daha sonra havalimanından ayrıldı.

Eski vekil olduğu için...

Dalan 1991’de DYP’den milletvekili seçildiği ve hakkında kesinleşmiş hüküm de bulunmadığı için VIP salonunu kullanabildi. Dün öğleden sonra da kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi’ni ziyaret eden Dalan, alkışlarla karşılandı.

‘Çocuklarımı özledim’

Öğrencilerin sevgi gösterisinde bulunduğu Dalan, salonda bulunan öğrencilere ‘çocuklarımı özledim’ diye seslendi. Dalan’ın ilk isteği ise okula asılan kendi fotoğraflarının kaldırılması oldu. Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç salonunda öğrencilere hitap eden Dalan “Ben yokken haberim olmadan benim resimlerimi asmışlar. Bugün itibari ile tüm resimlerim kaldırılacak; her zaman ve her yerde Atatürk resimleri olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Beş yıllık firar sona erdi
Ergenekon soruşturması kapsamında Bedrettin Dalan hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “Cebir ve Şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti. O sırada yurt dışında olduğu için 12 Nisan 2010’da yakalama kararı çıkarılmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süresiyle ilgili verdiği hak ihlali kararının ardından tüm tutuklular serbest kalınca, Dalan’ın avukatları da yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi de 18 Şubat 2015’te yakalama kararını kaldırdı. Ergenekon dosyası ise hala Yargıtay’da.
Öğrencileriyle hasret giderdi
Kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi’ni ziyaret eden Bedrettin Dalan, büyük bir sevgi gösterisiyle karşılandı.

Haberin Devamı