Gazete Vatan Logo

Dönüş yoğunluğu başladı

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, TEM Otoyolu İstanbul istikametinde yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatili için şehir dışına çıkan tatilciler, otoyolun Gültepe mevkisinde uzun araç kuyruğuna neden oldu.

Yoğunluğun artması nedeniyle bazı bölgelerde sürücüler, 50 kilometrelik hızın altında seyretti. Otoyolun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadüler üzerinde akıcı bir yoğunluğa neden oluyor.

Ayrıca TEM otoyolu Ankara istikametinde yoğunluğun yaşanmadığı gözlendi.

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yoğunluğun ilerleyen saatlerde ve tatilin son günü olan yarın artması bekleniyor.

YETKİLİLERDEN UYARI

Tatilcilere bir uyarı da Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez'den geldi. Sönmez, yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlamasıyla İstanbul'dan TEM otoyolunu kullanarak tatile giden sürücülerin, Gerede Karadeniz bağlantı noktasında aşırı yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşturduğunu söyledi.

Otoyolda çeşitli kazalar meydana geldiğini ifade eden Sönmez, "Otoyolda 16 hasarlı, 13 yaralamalı, 1 ölümlü olmak üzere 30 trafik kazası meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı" diye konuştu Sönmez, dönüş trafiğinde aynı sorunların yaşanmaması için çalıştıklarını belirterek, "Ekiplerimizle güzergahlarda gerekli önlemleri aldık.

Bayram tatilinden dönecek sürücülerin, trafik kurallarına uymalarını, yola yorgun, uykusuz çıkmamalarını, sık sık dinlenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dönüş yolunda Karabük Gerede gişeleri arasında yoğunluk yaşanacağını anlatan Sönmez, "Gerede gişelerinden sonra otoyola girişi sağlayan yolun tek şerit olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bu yüzden sürücülerin bir kısmının D-100 karayolunu kullanarak, Yeniçağa gişelerinden otoyola girmelerini istiyoruz. Bu sayede otoyolun yoğun kısmını D-100 karayoluna aktarmış olacağız. Bu sayede tatilciler fazla beklemeden, uzun kuyruklar oluşmadan yollarına devam edebilecek" ifadesini kullandı.

Sönmez, kontrollerin dönüş trafiğinde de süreceğini kaydederek, "Ekiplerimiz, güzergah boyunca sabit ve hareketli radar uygulaması yapacak. Hatalı sürücülere gerekli cezai işleminin anında yapılacak. Tatilcilerin evlerine rahat ve güvenli gitmelerini sağlamak için her türlü önlem alındı" diye konuştu.

Haberin Devamı