Gazete Vatan Logo

Dönüş hariç 108 ölü 4 bin yaralı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, son dört günde meydana gelen trafik kazalarında 108 kişinin öldüğünü 4 bin 2 kişinin de çeşitli yerlerinden yaralandığını bildirdi

Ramazan Bayramı tatilinin son 4 gününde meydana gelen 84 ölümlü kazada 108 kişinin hayatını kaybettiği, 1824 yaralamalı kazada ise 4 bin 2 kişinin yaralandığı açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre 26 Temmuz Cumartesi gününden, önceki gün sabah 08.00’e kadar meydana gelen kazalardaki 108 ölümden 61’i jandarma kontrolündeki köy, ilçe ve devlet yollarında, 47’si ise polis kontrolündeki şehir içi yollarda ve devlet yollarında meydana geldi. Bayram tatilinin başladığı 26 Temmuz Cumartesi günü 28 kişi hayatını kaybetti, 1034 kişi yaralandı. Arife günü, yani 27 Temmuz Pazar günü ise 32 kişi öldü, 1023 kişi yaralandı. Bayramın birinci gününe gelen 28 Temmuz Pazartesi günü 17 kişi öldü, 898 kişi yaralandı. Bayramın ikinci günü ise 31 kişi öldü, 1047 kişi de yaralandı.

52 kişi ölümden döndü

İstanbul’dan aldığı 52 yolcuyu Çanakkale’ye götüren otobüs, Edirne’nin Keşan ilçesinde motorda çıkan yangında kül oldu. Yolcuların yanık kokusu alınca şoförü uyardıkları ve durdurulan araçtan son anda inerek facianın eşiğinden döndükleri belirtildi. Dün meydana gelen olayda yangın 1.5 saatte söndürüldü. 52 yolcu çağrılan bir başka otobüsle Çanakkale’ye gönderildi. İki saat boyunca çift yönlü olarak trafiğe kapatılan yol daha sonra kontrollü olarak açıldı. Otobüs sürücüsü Mahir Yüksel, ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Haberin Devamı

TEM Otoyolu’nda dönüş yoğunluğu

Ramazan Bayramı’nın son gününde evlerine dönen tatilciler TEM Otoyolu’nun İstanbul istikametinde yoğunluğa neden oldu ancak trafiğin akışında sorun yaşanmadı. Bayram öncesi kilometrelerce kuyruğun olduğu TEM Otoyolu Gerede gişelerinden ise dönüş yolculuğuna çıkanlar beklemeden geçti. Ayrıca Çanakkale ve Lapseki’deki feribot iskelelerinde Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu.