Gazete Vatan Logo

Dönüş çilesi!

Dört günlük bayram tatili dönüşü kabusa dönüştü

Dört günlük bayram tatili dönüşü kabusa dönüştü. Karada kilometrelerce uzayan kuyruk saç baş yoldurdu. Lodos yüzünden İstanbul ve Çanakkale’de deniz ulaşımı aksadı. Aynı çileyi Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcular da yaşadı.

BAYRAM tatilini İstanbul dışında geçirenlerin, önceki günden itibaren başlattığı dönüş trafiği dün öğlenden sonra hissedilir derecede arttı. İstanbul ile Anadolu arasında köprü konumundaki TEM’in Kocaeli geçişinde bazı noktalarda trafik, küçük kazalar nedeniyle durma noktasına geldi. Akşam saatlerinde Gebze Eskihisar’a sefer yapan İDO’nun Topçular İskelesi’nde 1 kilometreyi bulan araç kuyduğu oluşmasına rağmen yoğunluk saat 23.00 sıralarında sona erdi.

TRAFİK KUYRUĞU: Trafikteki yoğunluk dün saat 15.00’den itibaren karayollarında da hissedilir derecede arttı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olmasına rağmen, dönüşlerini son güne bırakmak istemeyenler yollara koyuldu. Ankara ve Eskişehir yönlerinden gelen araçların kesişme noktası olan Adapazarı’ndan itibaren İzmit’e kadar yoğun bir trafik akışı görülürken, Sapanca-İzmit arasında bu daha da arttı. Bursa yönünden gelen araçların da TEM’e katılımının yanı sıra burada yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi nedeniyle zaman zaman tıkanma görüldü.

LODOS FELÇ ETTİ: Çanakkale merkezde şehir iskelesi ve Lapseki İlçesi’ndeki feribot iskelesinde de tatilciler dönüş yoğunluğu yaşadı. Kent merkezindeki Demircioğlu Caddesi’nde zaman zaman araç kuyruğu oluşturan tatilciler, Lapseki İlçesi’nde ise Çanakkale Caddesi’nden feribot iskelesine kadar bir kilometreyi bulan araç sırasında bekledi. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), hızı saatte 70 km’yi bulan etkili olan lodos nedeniyle dün tüm iç hat deniz otobüsü ve tüm İdobüs seferlerini iptal etti. Feribot seferlerinde iptal yaşanmadı. Çanakkale’de de Kuzey Ege Denizi’nde saatteki hızı 70 kilometreyi bulanlodos fırtınası nedeniyle Geyikli-Bozcaada arasındaki arabalı vapur seferleri durduruldu.

THY’de sistem çöktü hava trafiği kilitlendi

THY’nin kullandığı ‘Uçuş Plan Sistemi’nde (Flywize) önceki gün saat 10.00 sıralarında yurt dışı kaynaklı bir arıza meydana geldi. Network arızası nedeniyle uçakların kalkış yapabilmeleri için gerekli bütün işlemler manuel (elle) yapılınca işlemler zamanında gerçekleştirilemedi. Arıza nedeniyle THY’nin Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştireceği iç ve dış hat seferlerinde gecikmeler meydana geldi. Gecikmeden dolayı uçakları uzun süreli gecikme yapan yaklaşık 2 bin yolcu THY tarafından geceyi geçirmeleri için otellere yerleştirildi. Arıza, seferlerde 1 ile 3,5 saat arasında gecikmeye neden oldu. Daha sonra sistemdeki arızanın giderildiğini belirten yetkililer, seferlerde birikmeler oluştuğunu, bu nedenle gecikmelerin bir süre daha devam edebileceğini bildirdi.

PARK SIKINTISI: Atatürk Havalimanı’nda park yeri sıkıntısı ortaya çıktı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri 17-35 pistine çıkış yapılan B4 ve B5 numaralı taksi yollarını trafiğe kapattı. Bu alanlar uçak park yeri olarak kullanıldı. Bu arada sistemin bozulmasına yurtdışından müdahale eden hackerlerin (bilgisayar korsanları) neden olduğu iddia edildi. Ancak THY Basın Müşaviri Dr. Ali Genç iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı