Gazete Vatan Logo

Donla denize girmek yasak ama cezası yok

Turizmin kalbi Antalya’da denize iç çamaşırıyla girmek yasak ancak yasağı ihlal edenlere her hangi bir yaptırım uygulanmıyor.

Antalya’da 11 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı’nda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak’ın gündeme getirdiği iç çamaşırıyla denize girilmesi, piknik, mangal ve yemek pişirilmesi gibi olaylara karşı ’Plaj Kullanım Talimatı’ ile kurallar belirlendi. Plajı işleten Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET’in İşletmeler Direktörü Umut Tekeş, yasağa rağmen beyaz iç çamaşırıyla denize giren çok sayıda kişi olduğuna dikkat çekerek, “Bir erkeğin denize iç çamaşırıyla girdiğini düşünün, her şey uluorta meydanda. Burada bayanlar, çocuklar var. Özellikle çocuklara yönelik bu uygulama oldu. Vatandaştan gelen şikayetler üzerine bu yazıları yazma gereği duyduk. İnsanlara sözlü söylediğinizde ’Böyle bir yasak mı var’ diye soruyorlar. Biz ’iç çamaşırıyla girmek yasaktır’ diye belirttik, bazı illerde ’donla girmek yasaktır’ diye yazanlar var” diye konuştu.

‘Levhayı görmüyor musun!’

Haberin Devamı

Talimat tabelaları konulduktan sonra biledonla denize girenlerle karşılaşılıyor. Yetkililer “O yazılardan sonra vatandaşlarımız biraz daha duyarlı oldu. ’İç çamaşırıyla denize girenleri ‘görmüyor musun oradaki tabelayı, bir 5 liraya şort alamıyor musun’ diye ikaz edenler var” dedi. Kurallara uymayanlara yönelik cezai yaptırımları olmadığını kaydeden Anet İşletmeler Direktörü Umut Tekeş “Düşünsenize güneşleniyorsunuz yanınızda bir aile soğan kesiyor, orada insanlar rahatsız oluyor” diye konuştu.