Gazete Vatan Logo

Donald Trump kızını karıştırdı!

ABD'de seçilmiş başkan Trump, kızı Ivanka yerine Ivanka Majic'in adının geçtiği bir tweet'i yeniden paylaştı. 'İngiliz Ivanka'nın binlerce kez yeniden paylaşılan mesaj yüzünden uyuyamaması sosyal medyada dalga konusu oldu.

Donald Trump kızını karıştırdı!

ABD’de Twitter’ı ‘dikkatsiz’ kullanımıyla da tartışma yaratan seçilmiş başkan Donald Trump, kızı Ivanka’yı ‘karıştırınca’ sosyal medyaya yeni eğlence çıktı. 20 milyonu aşkın takipçisi bulunan Trump, bir başka ‘Ivanka’nın adının geçtiği tweet, yeniden paylaşınca ‘İngiliz Ivanka’ bir anda meşhur oldu.

Olay şöyle gelişti: ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan Lawrence Goodstein isimli bir Twitter kullanıcısı, Ivanka Trump’ı övmek için “Ivanka Trump, gerçek bir karakter ve kalite sahibi, harika bir kadın” tweetini attı. Ancak bu paylaşımına eklediği ‘Ivanka’ hesabı, ABD başkanının kızına değil, İngiltere’nin Brighton kentinde yaşayan Ivanka Majic’e aitti.

Bu hata 160 takipçili Goodstein’in nezdinde kabul edilebilir görünse de, 20.1 takipçili Trump tarafından paylaşılınca olan oldu. Hatayı fark eden Twitter kullanıcıları, İngiliz kadının adının geçtiği tweet’i en az 4 bin 400 kez paylaştı; tweet 23 bin beğeni ve 7 bin 300 yanıt aldı. Bu, İngiliz Ivanka’nın uyuduğu sırada telefonundan sürekli mesaj aldığı anlamına geliyordu.

Haberin Devamı

The Guardian gazetesi “Brightonlı bir kadın Trump tarafından kızı zannedilince kaosa uyanacak” yorumunu yaparken, Majic’i bizzat tanıyan bir sosyal medya kullanıcısı “Muhtemelen uyumaya çalılıyor ve telefonu kafayı yemiş olmalı” diye yazdı.