Gazete Vatan Logo

Domuz gribinden ölenlerin sayısı artıyor

Domuz gribi yayılıyor. Bugün, Konya ve Manisa'dan ölüm haberleri gelirken Gaziantep'te de iki kadın domuz gribi şüphesiyle kontrol altına alındı. Öte yandan Bülent Ersoy, annesi ve şoförü de domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Domuz gribinden ölenlerin sayısı artıyor

Konya’da domuz gribine yakalandığı tespit edilen 4 yaşındaki çocuk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Hasan T. (4) yüksek ateş ve kusma nedeniyle geçtiğimiz salı günü Beyhekim Devlet Hastanesi’den, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine sevk edildi. Hasan T.’ye yapılan test sonucu domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsünün pozitif olduğu tespit edildi. 2 gün boyunca hastanenin çocuk yoğun bakım servisinde tedavi gören Hasan T. yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan, iki çocuğun daha domuz gribi şüphesiyle çocuk yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü öğrenildi.

KİLİS

SURİYE’deki çatışmalarda yaralanan ve getirildiği Kilis Devlet Hastanesi’nde, yüksek ateş nedeniyle şüphelenilince yapılan tetkiklerde domuz gribi H1N1 virüsüne rastlanan Suriyeli yaşamını yitirdi.

Suriye’nin Azez kentinde çıkan çatışmada yaralanan 30 yaşındaki Suriyeli Ahmed Muhammed, dün akşam saatlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçirildi ve tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Ateşli silahla hafif yaralı olarak tedaviye alınan Suriyeli’nin, yüksek ateşi olduğu belirlendi ve yapılan tetkiklerde vücudunda H1N1 virüsüne rastlandı. Bunun üzerine Ahmed Muhammed yoğun bakım ünitesinde karantinaya alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Muhammed, bu sabah yaşamını yitirdi. Suriyelinin cesedi otopsi için morga konulurken, alınan kan örnekler ise incelenmek üzere Adana’ya gönderildi.

Haberin Devamı

GAZİANTEP

GAZİANTEP’te, grip rahatsızlığı nedeniyle Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne başvuran 2 kadın, domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı.
Gaziantep Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’ne gribal enfeksiyon şikayetiyle başvuran kişilerin tahlilleri sonucunda isimleri açıklanmayan 2 kadın, H1N1 virüsü olarak bilinen domuz gribi şüphesi görülünce, karantinaya alındı. Hastanenin yoğun bakım servisinde takip edilen 2 kadının hayati tehlikesinin olmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 2 hastada domuz gribi şüphesi olması nedeniyle Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisi ile diğer servislerde görev yapan sağlık personeli ile özel güvenlik görevlileri de maske takarak görev yapmaya başladı.
Önlem alınan hastanede yatarak tedavi gören 2 kadından alınan kan ve kültür örneklerinin ise tahlil için Adana’ya gönderildiği öğrenildi.
MANİSA
Manisa’da, domuz gribi H1N1 virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan 53 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Meral K.’nin yapılan tahlillerinde H1N1 virüsünün pozitif çıktığı öğrenilirken kadının cenazesi ailesi tarafından Manisa Devlet Hastanesi morgundan teslim alındı.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 3 kız çocuğu annesi 53 yaşındaki bronşial astım hastası Meral K., üç gün önce yoğun ateşle kaldırıldığı Salihli Devlet Hastanesinden Manisa Devlet Hastanesine sevk edildi. Dün akşam saatlerinde Manisa Devlet Hastanesinde H1N1 virüsü şüphesiyle 3. derece yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Meral K. hastaneye getirildikten 1 saat sonra hayatını kaybetti. Meral K.’da yapılan tahliller sonucunda hastanın H1N1 virüsü taşıdığı tespit edildi. Meral K.’nın cenazesi Manisa Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından teslim alınırken, yakınları Meral K.’nın domuz gribinden vefat ettiğinin söylendiğini ancak kendilerinin buna inanmadığını söyledi.
Meral K.’nın cenazesinin Alaşehir’in Tepeköy mahallesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı