Gazete Vatan Logo

Domateste Rus ruleti

Domates başta olmak üzere 13 üründeki yasakların kalkması için Moskova’yı çıkarma yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, görüşmelerin olumlu geçtiğini, Rus mevkidaşı ile Türkiye’de de görüşeceklerini söyledi

Domateste Rus ruleti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya ile ticari ilişkiler ve yasakların kaldırılmasına yönelik heyetler arası görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, “Gelecek hafta Rusya’dan bir teknik heyet Türkiye’de olacak. Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkovich de 6-7 Mayıs’ta Türkiye’ye gelecek, nihai müzakereleri yapacağız” dedi. Rusya’nın uyguladığı ekonomik tedbirleri ve ticari ilişkileri görüşmek üzere, aralarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de bulunduğu heyet üyeleriyle Salı günü Moskova’ya gittiklerini hatırlatan Şimşek, Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich ile bir araya geldiklerini ve bütün sorunları görüştüklerini söyledi.

Yaş meyve ve sebze ithalatına uygulanan yasakların kaldırılmasının ele alındığını anlatan Şimşek, müteahhitlik başta olmak üzere Türk işçi çalıştırılması ve karayolu ulaştırmasındaki engellerle vize uygulamalarında eskiye dönüşün sağlanmasının değerlendirildiğini kaydetti. Rus uçağının Kasım 2015’te düşürülmesinin ardından domates başta olmak üzere 13 ürüne ambargo devam ediyor.

Haberin Devamı

IMF yine yanılacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün Türkiye için büyüme tahminini düşürüp enflasyon öngörüsünü yükselten Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yine yanılacağını söyledi. Şimşek, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “IMF’nin Türkiye ekonomisine ilişkin tahminleri muhtemelen yine yanlış çıkacak” dedi. IMF, Türkiye’nin 2017 büyüme beklentisini yüzde 2.9’dan yüzde 2.5’e revize etmişti.