Gazete Vatan Logo

Doluluk oranları yüzde yüze ulaştı

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Marmara ve Kuzey Ege'deki adaları tercih etmesi sonucu doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.

Doluluk oranları yüzde yüze ulaştı

Vatandaşların bayram tatilinde Çanakkale'de Gökçeada ve Bozcaada, Balıkesir'de ise Marmara, Ekinlik, Avşa, Lale ve Cunda adalarını tercih etmesi turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adalarının son yıllarda gerek yerli gerekse yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun talep gördüğünü vurguladı.

Adanın Kuzey Ege turizminin lokomotif yörelerinden birisi olduğuna işaret eden Yılmaz, "Biz bu senede Bozcaada’da huzurlu ve başarılı bir turizm sezonunu geçirmek için gerekli hazırlıkları tamamladık. İyi bir sezon geçeceğini düşünüyoruz. Özellikle turizm işletmecilerinden aldığımız verilere göre bayramdan önceki birkaç günden başlamak üzere, hem bayram hem de yaz sezonu boyunca güzel bir turizm sezonu Bozcaada'yı bekliyor." dedi.

Bozcaada'nın son 10 yılda farklı bir yoğunluğa ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz, "Doluluk oranlarımız şu anda bayram döneminde yüzde 90'ları aşmış durumda. Tarih yaklaştıkça da biz bunun yüzde 100'lere varacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ülke Diler ise adada 2016 yaz sezonun nisan ayı itibarıyla başladığını hatırlattı.

Diler, nisandan hazirana kadar özellikle hafta sonlarını çok yoğun olarak geçirdiklerine değinerek, "Ramazan ayının bir bölümünde kısa bir düşüş yaşadık. 2016 sezonumuz gayet iyi gidiyor. Adanın yatak kapasitesi 10 bine yakın. Bayram için şu anda yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranı var. Rezervasyonlar şunu gösteriyor ki bu doluluk oranı ağustos ve eylüle kadar devam edecektir." diye konuştu.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Türkiye'nin en batısında ve en büyük adasında bulunduklarına dikkati çekerek, Ramazan Bayramı'nda yoğun bir dönem geçireceklerini bildirdi.

Rezervasyonların büyük çoğunluğunun tamamlandığına işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

"Birçok otel ve konaklama merkezleri gibi bizde yerel yönetim olarak gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Su, kanalizasyon ve genel temizlik gibi konulardaki planlamalarımızı tamamlıyoruz. Turistler, Gökçeada'ya çok ciddi manada ilgi gösteriyorlar. Bu sene sadece bayram süresince değil bayram sonrasında da ciddi anlamda rezervasyon yapılmış durumda, yoğun talep var Gökçeada'ya."

Haberin Devamı

Bayramda buralara akın edecekler

AYVALIK'IN CUNDA VE LALE ADALARI DA YOĞUN

Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, ilçenin turizm alanında dünyaca ünlü Cunda ve Lale Adası'nda bulunan turistik işletmelerde 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

Bayram dolayısıyla bu adalardaki oteller ve pansiyonlarda doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını vurgulayan Özgültekin, "Otellerin telefonları birbiri ardına çalıyor ancak kimse Ramazan Bayramı tatili için ne Cunda ne de Lale Adası'nda konaklayabilecek yer bulamıyor." ifadesini kullandı.

Özgültekin, bayramla birlikte yaz sezonunun açılmış olacağını belirterek, bu yoğunluğun Kurban Bayramı sonuna kadar süreceğini kaydetti.

Haberin Devamı

MARMARA ADALARI DA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Balıkesir'in Marmara ilçesi (Marmara Adalar Belediyesi) Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, kış aylarında 8 bin olan ada nüfusunun yaz sezonunda 250 bine ulaştığını vurguladı.

Yaz sezonunda çok sayıda gemi ile adaya ulaşımın kolaylıkla sağlandığına değinen Aksoy, şöyle devam etti:

"İlçemizin çehresini değiştirerek, halkımızın gözüne daha hoş gelecek düzenlemeleri elimizden geldiğince büyükşehir belediyemizin de katkıları ile her yıl üzerine bir artı daha koyarak yapmaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın daha güzel, daha nezih bir ortamda dinlenmelerini ve vakit geçirmelerini sağlamak. Bu bağlamda gerekli düzenlemeleri yapmak ve gelişen ihtiyaçlara cevap vermek bizlerin öncül görevidir. Yaz sezonuna yıl başından itibaren başladık. Ada genelindeki tüm mahallerde sezon hazırlıkları devam ediyor. Topağaç, Asmalı, Yiğitler, Çınarlı mahallelerimizde aydınlatma ve yeşil alanlarıyla göz dolduran sahil düzenlemeleri gerçekleştirdik."

Haberin Devamı

Aksoy, sadece Marmara değil Avşa, Ekinlik Adası'ndaki otel ve pansiyonlar ile plajlarda bayramda yoğunluk yaşanacağını belirterek, "Bir sıkıntımız bulunmuyor. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz." ifadesini kullandı.