Gazete Vatan Logo

Dolar kuru dibe vurdu

Döviz satışlarının sürmesi ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) beklentisiyle gerileme sürüyor. Dolar kuru 3.35'in altına gerileyerek 3 haftanın en düşüğünde.

Dolar kuru dibe vurdu

Dolar, TL karşısındaki kademeli düşüşünü sürdürerek 3,3426'ya geriledi. Kur, şu sıralarda gün içindeki en düşük seviyesi olan 3,34'den işlem görüyor.

Dolar/TL siyasilerin ‘TL'ye dön' çağrısına cevap veren bireyler ve kurumlar ile yabancı yatırımcıların da döviz satışlarının yanı sıra bugün açıklanacak EKK kararlarına yönelik beklentilerle 3.35'in altına inerek üç haftanın en düşük seviyelerine geriledi.
Başbakan Binali Yıldırım EKK sonuçlarını açıklamak için saat 15.00'te basın toplantısı düzenleyecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, kararların reel sektör, istihdam, bankacılık ve finans ile dış finansman boyutunu ilgilendirdiğini, kararların arasında kısa ve orta vadeli düzenlemeler bulunduğunu ve kısa vadede hayata geçeceklerini söylemişti. Bir bankacı, "Bireyseller ağırlıkta olmak üzere müşteriler döviz satıyor bugün. Yabancı hedge fonların da yukarıdan başlayan bu harekete iştirak ettiklerini duyuyoruz" dedi.