Gazete Vatan Logo

Dolar ile TL’nin arasını buluyorlar

Uluslararası Arabulucular Derneği Başkanı Mehmet Akuğur, döviz cinsinden TL’ye dönüşlerde anlaşmazlık çıkması durumunda arabuluculuğun önemine işaret ederek, “Karşı tarafla telefonla veya yazılı temasa geçiyoruz. Onlara bir toplantı tarihi bildiriyoruz. Onlarla ilgili bu uyuşmazlığın birebir görüşmelerini yapıyoruz. Sonra bir toplu görüşme ile müzakere masasında arabuluculuk yöntemleriyle bu konuyu çözümlüyoruz” dedi.

Dolar ile TL’nin  arasını buluyorlar

Akuğur, döviz cinsinden TL’ye dönüşlerde de arabuluculuğun toplumsal barışı sağlayıcı aktivitesine devam etmesinin mümkün olduğunu belirterek, “Varılan sonuç kesinleşmiş mahkeme hükmünde. Mahkemenin neticesinde verilecek kararı taraflar kendi iradeleriyle kendi menfaat ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde verebiliyor” diye konuştu.

12 bin arabulucu var

Arabulucuğun, bu yöntemle tarafların etkin iletişimlerini artırdığını dile getiren Akuğur, “Varmak istedikleri sonuçlar oldukça ekonomik ve hızlı. Bu noktada yeni yapılan sözleşmeler damga vergisinden bile istisna sağlayacak surette. 60 liraya yakın bir masrafta damga vergisi ödenmiş bir sözleşme mahiyetinde. Biz arabulucular, bu uyuşmazlıkların mahkemeye dönüşmeden çözümlenmesi noktasında her türlü desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaklaşık 12 bine yakın arabulucu bulunduğuna işaret eden Akuğur, “Bunların çoğu Adalet Bakanlığı sicilinde kayıtlı. Oradan arabuluculara ulaşabilirler. Türkiye’de 30’u aşmış arabuluculuk merkezi bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı