Gazete Vatan Logo

Dolarda büyük kayıp!

Dolar 3,5950 liradan, avro 3,9030 liradan haftaya başladı. Doların küresel olarak değer kaybı devam ediyor.

Dolarda büyük kayıp!

İstanbul serbest piyasada dolar 3,5950, avro 3,9030 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 3,5930 liradan alınan dolar 3,5950 liradan satılıyor. 3,9020 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,9030 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 3,6250 lira, avronun satış fiyatı ise 3,9150 lira olmuştu.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI

DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR

ABD devlet başkanı Donald Trump’ın sağlık yasasını Kongre’den geçirememesi doların küresel anlamda değerini düşürüyor.
Dolar/TL saat 07:52’de 3.6035/3.6072’den euro/TL ise 3.9080/3.9121’den işlem görüyor.
ABD endeks vadeli işlemleri ve dolar ABD Başkanı Donald Trump’ın hazırldığı ilk büyük yasa teklifi olan sağlık tasarısını Kongre’den geçirememesinin ardından vergi kesintilerini ve kamu harcamalarının artırımı önerileri için yeterli destek toplayıp toplayamacağına ilişkin şüphelerle gerilerken Asya borsaları da güç bulmakta zorlanıyor.
KENDİ PARTİSİ BİLE DESTEK OLMUYOR
Trump’ın başlıca seçim vaatlerinden olan Obama dönemi sağlık sigortası düzenlemelerini kaldırmak için hazırladığı tasarıya kendi partisinden destek bulmakta zorlanması altın ve yen gibi güvenli liman varlıklara talebi de artırdı.
ABD endeks vadeli işlemleri, ABD borsalarının açılışta gerileyeceğine işaret ederek Asya piyasalarındaki yoğun hacimli işlemlerde yüzde 0.7 geriledi. Yatırımcılar arasında “Trumpflasyon işlemi” şeklinde adlandırılan, ABD ve dünya ekonomisinde devam etmesi öngörülen toparlanma ile bağlantılı emtia gibi varlıkların satın alındığı işlemler satış baskısı altında kaldı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi geçen haftayı üç haftadan beri ilk defa düşüşle kapattıktan sonra bugün yatay seyrediyor. Japonya’nın Nikkei endeksi ise yenin güçlenmesine paralel olarak yüzde 1.5 geriledi.

Haberin Devamı