Gazete Vatan Logo

Dolar fiyatları tahminlerin altına indi! Altın fiyatları kaç lira oldu?

Dolar fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Yatırımcısını bugünde üzen Dolar fiyatlarındaki son durum ne oldu? Yatırımcıların bir diğer merak konusu olan altın fiyatları güne nasıl başladı? Dolar fiyatları ve altın fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde yer alıyor...

Dolar fiyatları tahminlerin altına indi! Altın fiyatları kaç lira oldu?

Dolar fiyatları güne düşüşle başladı. Hafta başından itibaren aşağıya doğru bir düşüş grafiği çizen dolar fiyatları bugün kaç liradan işlem görüyor. Altın fiyatları ise yatay bir bazda işlem görmeye devam ediyor. Yatırımcıların ilgi ile takip ettiği altın ve dolar kuru fiyatları haberimizde yer alıyor...

EN GÜNCEL DOLAR VE ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının gram fiyatı 126,46 liradan, 22 ayar bilezik 115,76 liradan, cumhuriyet altını 843,00 liradan, tam altın 858,06 liradan, yarım altın 415,07 liradan çeyrek altın ise 207,53 liradan işlem görüyor...

Amerikan doları 2,9474 liradan, Euro 3,3059 liradan işlem görüyor...

Dolar/TL 2.95`in altına indi
Dün 2.93`e kadar gerileyen kur, merkez bankaları sonrası 2.94 seviyesinde dengelendi.
Bu hafta piyasalardaki hareketin ana belirleyicisi merkez bankalarının kararları oldu.
Dolar/TL Fed'in Çarşamba günkü toplantısında faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından düşüşe geçerek 2,9490 ile son iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Kur daha sonra dün TCMB'nin üst bantta yaptığı ve beklenti dahilindeki 25 baz puanlık indirimin ardından düşüşünü sürdürerek 2.93'e kadar geriledi.
Uzmanlar kurda yaşanan düşüşün biraz daha sürebileceğini belirtiyor.
Merkez Bankası dün faiz koridorunun üst bandını üst üste 7'inci toplantıda da indirerek % 8.25'e çekti. Faiz indiriminin ardından BIST 100 endeksi dün son iki ayın zirvesine çıkarken, gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 8,77 ile iki ayın en düşüğüne gerilemişti.
Yurtiçinde bugün kritik bir veri akışı bulunmazken; Euro Bölgesi ve ABD'de Eylül İmalat PMI verileri izlenecek.
Altın yükselişe geçti
Altın, Fed`in gelecekteki faiz artırımlarına ilişkin öngörüsünü düşürmesinden destek buluyor.
Altın, Fed'den destek bulmaya devam ediyor. Değerli metal, Fed politika yapcılarının Çarşamba günkü toplantı da faizi değiştirmemesi ve gelecekteki faiz artırımlarını için görünümü düşürmeleri ile birlikte, Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.
Spot altın, Perşembe günü itibariyle dört gün üst üste yükseldikten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:27'de ons başına 1,335.80 dolarda kaldı. Metal, doların düşmesi ve yatırımcıların altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın varlıklarının artırması ile birlikte bu hafta yüzde 1.9 yükseldi ve 29 Temmuz'dan bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.
Altın üst üste üçüncü çeyreği de kazançla geçerek, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı 2011 yılından bu yana en uzun çeyrek dönem yükseliş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. Bu hafta Fedîn sıkılaştırma planlarını daraltması ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) teşvik programını yeniden şekillendirmesi, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gevşek duruşunu sürdüreceği beklentilerini güçlendirdi. Dünyanın en büyük merkez bankalarının düşük ya da negatif faizler ve varlık alımları yoluyla büyümeyi destekleme çabaları, altına yönelik değer koruma talebini artırıyor.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Fed'in harektesizliği altın için yatırımcı iştahını güçlendirdi," dedi ve "Fed'in faiz artırımlarına ilişkin görünümünü düşürmesi ve zayıf dolar bunda şüphesiz rol oynarken, Japonya Merkez Bankası'nın ekonomik teşviği güçlendirmesi de yardımcı oldu" şeklinde görüş bildirdi.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed'in görünümü revize etmesinin ardından, bu hafta yüzde 0.8 geriledi. Yetkililer halen bu yıl bir fiz artırımı beklentilerini sürdürürken, gelecek yıl için yalnızca 2 faiz artırımı öngörüyorlar. Haziran ayındaki projeksiyonlarda, 2017 yılında üç faiz artırımı bekleniyordu.

Haberin Devamı