Gazete Vatan Logo

Dolar fiyatları kaç lira oldu? Altın fiyatları kan kaybediyor...

Altın fiyatları bugün düşüş trendine girdi. Peki Kapalıçarşı'da altın fiyatlarındaki düşüş uzmanlar tarafından nasıl yorumlandı. Yatırımcıların ilgi ile takip ettiği altın fiyatları ve dolar fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde yer alıyor...

Dolar fiyatları kaç lira oldu? Altın fiyatları kan kaybediyor...

Altın fiyatlarında istikrarsız gidişat sürüyor. Yatırımcılar tarafından sıkı bir şekilde takip edilen altın fiyatları güne nasıl başladı. Uzmanlar altın fiyatları hakkında ne öngörüyorlar. Yatırımcılar bir diğer merak konusu dolar fiyatları. Dolar kuru bugün kaç liradan işlem görüyor. İşte dolar fiyatlarındaki son durum...

Dolar fiyatları kaç liradan işlem görüyor. Yatırımcılar tarafından sıkı bir şekilde takip edilen altın fiyatları ve dolar fiyatlarında son durum ne? Uzmanlar dolar fiyatları ve altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde hangi etkenlerle kaç lira olacağını düşünüyorlar? İşte altın fiyatları ve dolar fiyatlarına dair ayrıntılar...

EN GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının gram fiyatı 126,79 liradan, 22 ayar bilezik 115,66 liradan, cumhuriyet altını 851,00 liradan, tam altın 857,28 liradan, yarım altın 414,69 liradan çeyrek altın ise 207,34 liradan işlem görüyor.

Amerikan doları 2,9760 liradan, Euro 3,3360 liradan işlem görüyor.

Dolar yatay seyrediyor
Küresel piyasalarda gözler bugün Cezayir`de yapılacak olan petrol zirvesinde olacak. Dolar/TL yeni güne 2.97 seviyesinde başladı. Euro/TL ise 3.33`ten işlemde.
Küresel piyasalarda gözler bugün Cezayir'de yapılacak olan petrol zirvesinde. Yurt içi piyasalar ise Çetinkaya'nın açıklamalarına odaklandı. Hafta başında 3 lirayı test eden dolar/TL daha sonra 2.98'e gevşemişti.
Dolar/TL yeni güne 2.97 seviyesinde başladı.
Euro/TL ise 3.33'ten işlem görüyor.
Önceki kapanışta dolar/TL 2.9780 lira, euro/TL ise 3,3400 lira olmuştu.
Altın kan kaybediyor
Altın, ABD`de tüketici güveninin 9 yılın zirvesine çıkmasının ardından kayıplarını korudu.
Altın, ABD'de tüketici güveninin dokuz yılın en yüksek seviyesine çıkması ve buna bağlı olarak doların değer kazanmasının ardından son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesi sonrası kayıplarını korudu.
Spot altın hafifçe düşerek Melbourne saati ile 10:07'de ons başına 1,326.61 dolara geldi. Metal Salı günü, ABD'de tüketici güveni endeksinin Eylül ayında işgücü piyasasına ilişkin iyimserlikle sıçrama yapmasının ardından yüzde 0.8 düştü ve 30 Ağustos'tan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.
ABD verilerinin iyileşmesi, Fed'in bu yıl faiz artırımına gitmesi için zemini güçlendirir ve bu durum, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının yatırım cazibesini azaltır. Traderlari Fed politika yapıcılarının bu yılın sonuna dek faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 50 civarında fiyatlıyor.
Australia & New Zealand Bankig Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın, ABD güvenindeki sıçrama, dolardaki güçlenme ve yatırımcı talebindeki azalma ile birlikte geriledi" dedi. ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.4 kadar yükseldi ve Asya seansının başlarında da yukarı yönde hareket etti.
Spot gümüş fazla değişmezken, platin değer kazandı ve palladyum düştü.

Haberin Devamı