Gazete Vatan Logo

Dolar fiyatları düşüşe geçti!

Dolar fiyatları dün ABD'deki başkanlık seçimlerinden dolayı hızlı bir şekilde yükselmişti. Bugüne ise dolar fiyatları düşüş ile başladı. İşte 10 Kasım güncel dolar fiyatları...

Dolar fiyatları düşüşe geçti!

Yatırımcılarının yakından takip ettiği dolar fiyatları moral bozdu. Bugüne düşüş ile başlayan dolar fiyatları şu an 3.19 liradan işlem görüyor. Dolar fiyatlarının tekrar yükselişe geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. İşte haberle ilgili ayrıntılar...

Dolarda son durum ne?

Dolar/TL, güne düşüşle başlayarak 3.19 seviyesinden işlem görüyor.

Dün ABD başkanlık seçimini Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kazanmasıyla doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasına paralel yükselişe geçen dolar/TL, Asya piyasalarında zayıf işlem hacmiyle tüm zamanların zirvesi olan 3.3041'i gördü. Bu seviyelerden gelen satışlarla 3.1742 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, günü 3.2141'den tamamladı.

Bugüne düşüşle başlayan dolar/TL 3.19'dan alıcı buluyor.

Euro/TL ise 3.49'dan işlemde.

Analistler, yurt içi veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmaları ile ABD başkanlık seçimi sonrası Trump ve ekibinden gelecek haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Haberin Devamı

Teknik açıdan dolar/TL'nin 3.20'nin altında kalıcılık sağlaması durumunda 3.1750 seviyesinin önemli destek olarak izleneceğini ifade eden analistler, olası yükselişlerde 3.23 - 3.26 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu dile getiriyor.