Gazete Vatan Logo

Dolar 2,90'ı gördü!

Dolar 2,90'ı gördü!

Dolar/TL'de yön yukarı... ABD piyasalarının kapalı olduğu günde dolar/TL kuru 2 haftanın zirvesi olan 2,90'ı aştı.

Dolarda yükseliş sürüyor.

Dolar/TL, 2 haftanın zirvesi olan 2,90'ı üzerine çıktı. Kur 08.45'te 2,9054'ü gördü. Kur, 2,90'ın hemen altında işlem görüyor.

Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözleri ve açıklanan yeni kabine ile önceki gün dolar/TL sert yükselmişti.

Şükran Günü nedeniyle ABD piyasaları kapalı olduğu için dolar kurunda çok fazla işlem hacmi beklenmiyor.

ALTIN DİBİ GÖRDÜ

Spot altının ons fiyatı çok değişmeyerek 1,071.96 dolardan işlem görürken, dün yüzde 0.4 değer kaybı yaşamıştı.

Altın fiyatları neredeyse altı yılın en düşük seviyelerinden işlem görürken, doların yükselmesi ve ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerle beraber faiz artış beklentilerinin de yükselmesi altın fiyatlarının düşük kalmasını sağladı.

Spot altının ons fiyatı çok değişmeyerek 1,071.96 dolardan işlem görürken, dün yüzde 0.4 değer kaybı yaşamıştı. Altın geçtiğimiz hafta 1,064.95 dolara kadar düşerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

Haberin Devamı

EURO DA AYIN DİBİNDE

Euro, ek teşvik spekülasyonu ile yedi ayın düşüğüne gevşedi.

Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) haftaya gerçekleştirilecek toplantısında ek teşviğe gideceğine ilişkin spekülasyon ile dolar ve yen karşısında yedi ayın en düşüğüne yaklaştı. Euro, Fed’in on yıla yakın bir süredir ilk kez faiz artırımına gitmeyi değerlendirmesiyle ortaya çıkan para politikası ayrılığıyla birlikte dolar karşısında Mart ayından bu yana en sert aylık kaybına yöneldi. Japonya Merkez Bankası (BOJ), geçen hafta rekor seviyedeki mevcut genişlemeci politikasını sürdürdü. Avustralya Doları, iş yatırımlarında görülen rekor seviyedeki düşüşün etkisiyle zayıfladı.