Gazete Vatan Logo

Dolandırıcıların son kurbanı engelli vatandaş

Dolandırıcıların son kurbanı engelli vatandaş

ADANA’da telefonla arayan dolandırıcılara inanan bedensel engeli 48 yaşındaki Egemen Keskingöz, bankadan kredi çektiği 4 bin 250 lirayı akülü engelli aracıyla geldiği çöpe bıraktı. Dolandırıldığını fark edip 10 dakika sonra geri dönen Keskingöz, paranın yerinde olmadığını görüp polisi arayınca, olay ortaya çıktı.

Merkez Yüreğir İlçesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan ve doğuştan bedensel engelli olan Egemen Keskingöz’ü telefonla arayan dolandırıcılar, "Hesabınız terör örgütünün elinde, parasal yardım yapılıyor, soruşturma açıldı" dedi. İlk başta dolandırıcılara inanmayan Keskingöz, telefonda duyduğu telsiz sesleri nedeniyle gerçek olabilileceğini düşündü. Dolandırıcının, "Bankada, evde ne kadar paran varsa, değerli neyin bulunuyorsa hepsini devlete teslim et" talimatı üzerine akülü aracına binen Egemen Keskingöz, evden çıktı. Evinden yaklaşık 1 kilometre ilerideki bankaya giden Keskingöz, devletten aldığı engelli maaşını teminat gösterip kredi çekti. Keskingöz, bankadan aldığı 4 bin 250 lirayı poşete doldurup, çöp bidonunun yanına bıraktı.

Haberin Devamı

10 DAKİKA SONRA GERİ DÖNDÜ

Keskingöz, evine gitmek için ayrıldı. Yolda dolandırıldığını düşünen Keskingöz, 10 dakika sonra geri döndüğünde ise paranın yerinde olmadığını gördü. Parayı bıraktığı çöpü gören bir işyerine ait güvenlik kameralarını inceleyen Keskingöz, polisi aradı. Olay yerine gelen polis, Keskingöz ile birlikte paranın alındığı bölgede araştırma yaptı. İşyerinin kamerasının paranın alınma anını görüntülediği belirledi. Kamera kayıtlarından parayı alan dolandırıcının eşkalini tespit eden polis, yakalamak için çalışma başlattı.

İNANMADIM AMA, TELSİZ SESLERİNİ DUYUNCA

Egemen Keskingöz, "Sürekli bu olayları duyuyordum. Beni aradıklarında inanmadım, ama arkadan yoğun telsiz konuşması sesleri gelince ’acaba’ demeden kendimi alamadım. İnandım, bankaya gidip parayı aldım, getirip çöpe bıraktım, Yaşadıklarım bana ve herkese ders olsun" dedi.

Polis dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.