Gazete Vatan Logo

Dolandırıcılar sosyal medyadan takibe alınarak yakalandı!

Tekirdağ'da ATM'ye yerleştirdikleri düzenekle vatandaşların kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı

Dolandırıcılar sosyal medyadan takibe alınarak yakalandı!

Tekirdağ’da bir alışveriş merkezindeki ATM'ye yerleştirdikleri düzenekle vatandaşların kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek, kent merkezindeki bir alışveriş merkezi içerisindeki ATM'ye kart kopyalama cihazı yerleştirildiğini tespit etti.

Güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, görüntülerden 3 şüpheliyi belirledi.

Şüphelilerin sosyal medya hesaplarını takibe alan ekipler, İstanbul Kartal'da yaptıkları operasyonda O.H (23), M.T (20) ve B.Ü’yü (22) gözaltına aldı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.Ü. tutuklandı, M.T adli kontrol şartıyla, O.H ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan şüphelilerden O.H.'nin, sosyal medya hesabında elinde paralarla çektirdiği fotoğrafları paylaştığı belirtildi.