Gazete Vatan Logo

Dolandırıcı cinci hocaya 1 yıl 8 ay hapis

Kayseri'de "Benim cinlerim var" diyerek insanları dolandıran şahsa 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Dolandırıcı cinci hocaya 1 yıl 8 ay hapis

Kayseri'de 37 yaşındaki 2 çocuk annesi kadını 'Benim emrimde cinlerim var. Bu işi onlarla çözerim' diyerek 200 TL ve 1 çeyrek altınını dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 52 yaşındaki kadına 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 500 TL adli para cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık S.D. (52) ve avukatlar hazır bulunurken, şikayetçi mağdur R.S. (37) duruşmaya katılmadı.

Sanık S.D. mahkemede sorgu ve savunmasında "Kurban olduğum yukarıda şahit, ister tutuklayın, ister yargılayın. Mağduru, benim 22 yaşında ölen kızımın yerine koydum. Onlar bana iftira atıyorlar. Yüce adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.

"ÇEYREK ALTINI CİNLERİM DÖVÜP TEKRAR VERECEK"

Mağdur R.S. soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde, sanık S.D.'nin muska yazdığını, küsleri barıştırdığını, gidenlerin memnun olup, dualarının kabul olduğu bilgisine ulaştığını belirterek, şöyle konuşmuştu:

"Cep telefonundan kendisini arayarak 'Benim amcam yurt dışından geldi ve eşinden ayrıldı. Biz bunları birleştirmek istiyoruz dedim. O da 'Ben size yardımcı olurum. Zaten yedi tane hoca ile çalışıyorum. Benim cinlerim var ve emrimdeler. Ben bu işi çözerim, sen amcanı çağır ancak ben bu işten 200 TL ve 1 çeyrek altın alırım. Bu aldığım çeyrek altını cinlerim dövüp tekrar verecek ve amcan bu altını üzerinde taşıyacak' dedi. Ben de durumu amcama anlattım. Amcam da, ben de kabul ettik. Evimize geldi. Elindeki siyah bir kilit olan parçayı bize vererek 41 gün saklamamızı istedi. Çeyrek altın ve 200 TL'yi kendisine verdik. Bu şahıs bize bir aşamanın daha olduğunu söyledi. Pınarbaşı'na gidip dedenin bahçesindeki küp altınları çıkarmak için bir horoz kanı akıtacağız dedi. Onu da kabul ettik. Daha sonra evimizden ayrıldı. Kendisinin telefonlarını aradığımızda ulaşamadık. Fevzi Çakmak'taki evine gittik. Evinde de bulamadık, karakola gidip şikayetçi olduk."

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık S.D.'ye 'dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası 500 TL adli para cezası verdi. Mahkeme hapis cezasını 2 yıl erteledi.

Haberin Devamı