Gazete Vatan Logo

Dokuz il için kritik uyarı!

Meteoroloji uyardı...

Marmara'nın batısı ve kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Çanakkale'deki kuvvetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bugünden itibaren 8-10 derece düşecek. Ani soğuma beraberinde yağmur, kar ve şiddetli rüzgar getirecek. Yurda yılın ilk karı hafta ortasından sonra düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saatte 50 ila 70 kuvvetinde lodos fırtınası ile İzmir'in kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor.

DOKUZ İLE ÖNEMLİ UYARI

Akşam saatlerinden sonra ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile Balıkesir'in merkez ve kuzey ilçeleriyle bu gece ve yarın sabah ilk saatlerde İzmir'in güney ve batısı, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca, Batı Karadeniz'de gece saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden 5-7 kuvvetinde esecek fırtınamsı rüzgarın, yarın sabaha karşı fırtına ve sabah saatlerinde kuvvetli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği değerlendiriliyor.

Deniz ve kara ulaşımındaki aksamalarla sel, su baskını ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. Yetkililer, Batı Karadeniz'de denizcileri de fırtınaya karşı uyardı.

ÇANAKKALE BOĞAZI TRAFİĞE KAPATILDI

Yağışla birlikte etkili olan lodos nedeniyle, Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı. Gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde bekletiliyor.

KAR GELİYOR

Karlı karışık yağmur ve kar yağışları haftanın ikinci yarısında yurdun Doğu kesimlerinde Ankara’nın yükseklerinde Perşembe ve Cuma günü de iç ve Doğu kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Cuma günü Ankara’da kar bekleniyor.

Haberin Devamı