Gazete Vatan Logo

Dokunulmazlıklar için bireysel başvuru vizesi

HDP’nin AYM’ye yapmak istediği başvuruya imza verecek vekillere engel olan CHP lideri, “Bizim vekillerimiz arzu ederse kendisi bireysel başvuru yapar” dedi

Dokunulmazlıklar için bireysel başvuru vizesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ve HDP’den CHP’ye yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, dün NTV canlı yayınında soruları yanıtlarken, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinin referanduma gidilmesini doğru bulmadığını anlatarak, “Referandum Türkiye’yi ayrıştırırdı” dedi.

‘Bireysel daha kolay’

Dokunulmazlıkların Anayasa Mahkemesine götürülebilmesi için 110 milletvekilinin imzasının gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “HDP, ‘CHP’den imza bekliyoruz’ dedi. Biz Anayasa Mahkemesine gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz. Bizim milletvekilimiz arzu ederse kendisi bir hafta içinde bireysel başvurusunu yapar. Bu kadar hızlı bir yol varken, neden öbür yola başvuruyorsunuz? 110 milletvekiliyle yapılacak başvurunun reddedilmesi olasılığı çok yüksek. Bireysel başvuruda kabul edilmesi daha kolay” ifadelerini kullandı.

‘Aracında silah var...’

HDP milletvekilleri hakkındaki iddiaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “TBMM üyesi olacaksınız, askere polise kurşun sıkan birinin taziyesine gideceksiniz bu doğru değil. Hele hele bir milletvekilinin aracında silah var, terör örgütü üyelerine silah götürüyor, bu asla doğru değil. Böyle bir kişinin parlamentoda olması doğru da değildir. Bir AKP milletvekili o da taziye ziyareti gitti, neden onunla ilgili fezleke gelmedi?”

Haberin Devamı

Fezleke sayısı 682’ye ulaştı

Aralarında Kılıçdaroğlu’nun da olduğu bazı vekillere ait 15 dosya, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Karma Komisyondaki dosya sayısı 682’ye ulaştı. Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, Van milletvekilleri Adem Geveri ve Nadir Yıldırım, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Siirt Milletvekili Besime Konca, Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk, Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ve İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ile CHP’den Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt ile İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın dosyaları komisyona sevk edildi.

Haberin Devamı

‘330’u bulamazlar’

Kılıçdaroğlu, Meclis’te başkanlık ve yarı başkanlık konularında neler olacağına yönelik soruya, “Geçeceğini sanmıyorum.” karşılığını verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığı sistemlerine karşı olduğuna yönelik açıklamalarını anımsatan Kılıçdaroğlu, benzer söylemin HDP tarafından da yapıldığını belirtti. Kendilerinin de karşı olduğuna yönelik açıklamalarına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla 330’u bulma şanslarının olacağını sanmıyorum” dedi.

İnce’ye tepki

Kılıçdaroğlu, “Muharrem İnce yeniden öne çıkmaya başladı, mitingler yapacağını söyledi, eleştirileri devam ediyor. Bu süreç nereye gidiyor?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Türkiye’nin bu karmaşık ortamında partinin tek ses çıkarması lazım. Elbette ki arkadaşlarımızdan bazıları genel başkan olmak isteyebilirler, bunun mücadelesini verirler. Bunun kuralları vardır. Nedir kuralları? Belli sayıda delegeden imza toplarsınız, gelirsiniz kurultayınızı yaparsınız. O kurala herkesin uymasını isterim.”

Haberin Devamı