Gazete Vatan Logo

Doktora mesajla fotoğrafını attı, yüzü eski haline döndü

Ütü patlaması sonucu yüzü tanınmaz hale gelen ve sokağa çıkamayan 38 yaşındaki Özlem Bolat'ın imdadına lazer tedavisi yetişti.

Doktora mesajla fotoğrafını attı, yüzü eski haline döndü

Bolat, Türkiye'de fazla kullanılmayan "tulyum lazer" tedavisiyle eski yüzüne kavuştu.

Ankaralı iki çocuk annesi Özlem Bolat'ın hayatı, evde ütü yaptığı esnada yaşadığı talihsiz olayla karardı. Bolat, ütüden fışkıran buharın yüzünü yakması ve ardından ütünün alev topuna dönmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Bolat, o günden sonra aynalara küstü, kendini eve hapsetti. Ta ki sosyal medyada okuduğu habere kadar. Birçok doktorun "yüzünün eski haline dönmesi imkânsız" dediği genç kadın için hayal gerçeğe dönüştü.

"EN GÜZEL KIYAFETİM KAYBOLDU"

Yaşadıklarını Sabah gazetesine anlatan Özlem Bolat, "Yüzümü yıkadıkça, avuçlarımda yüzümün su topladığını fark ettim. Hemen acile kaldırıldım, acilde hayatımın en büyük acısını yaşadım. Yüzüme yapışan kireçlerin cımbızla temizlenmeye başlandığı anda tükendim. Eve geldiğimde aynaya baktım, yüzüm çukur çukurdu. Korkunçtu, bitti dedim, artık hayatım, en güzel kıyafetim yüzüm kaybolmuştu" diye konuştu.

"HAYALİM GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ"

Tüm umutlarını kaybetmişken sosyal medyadan gördüğü bir haberle yeniden yaşam umuduyla dolduğunu belirten Bolat, "Artık aynalara bakamıyor sokağa çıkamıyordum. Doktor Serkan Bey'le tanışana kadar ne uyudum ne sokağa çıkabildim her gün ağlıyordum. Sürekli tedavi araştırdım. Herkes 'Çare yok, böyle kalır' dedi. Sonra sosyal medyada Serkan Bey'i buldum, mesajla fotoğrafımı attım. 'Bunu tedavi edebilirim, hastaneye gelin' dedi. 1,5 ay önce tanıştık, bitti dediğim anda onu buldum, bana bir işlem yaptılar maskesiz sokağa çıktım, ağlayarak geldim gülerek çıktım. Şimdi her şey yolunda. Çok mutluyum. Hayalim gerçek oldu. Uzun süre sonra ilk kez mutluluğu tattım" dedi.

Haberin Devamı

YÜZÜNDEKİ YANIK İZLERİ TULYUM LAZER İLE TEDAVİ EDİLDİ

Bolat'ın yüzünü başarılı bir operasyonla sağlıklı görünümüne kavuşturan merkezden Dr. Serkan Öztürk, genç kadınla tanıştıklarında hayatla bağını kopardığını fark ettiklerini söyledi. Yaptıkları işlemin detaylarından bahseden Öztürk, "Özlem bize kozmetikten daha farklı bir şekilde gelmişti, salonda maske ile oturuyordu. Onu görünce hemen yanına gittim, yüzünde yanık izleri ve lekeler vardı. Olayın ütü patlaması ile olduğunu öğrendik. Sonra 'tulyum lazer' diye bir yöntemle tedaviye başladık. Bu Türkiye'de çok fazla olmayan bir yöntem. Özellikle cilt lekeleri ve yanıklarda kullandığımız bir yöntem. Yüz güldürücü bir yöntem. Tek seanslık bir uygulama yaptık. Ve kısa sürede maskeyi çıkardı. Çok basit bir ütü yanığı yüzünden tüm hayatı çekilmez hale gelebilirdi ama biz bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ÇARE YOK, BÖYLE KALIR DEDİLER"

Özlem Bolat, başına gelen talihsiz olayın ardından neredeyse çalmadık kapı bırakmadığını ancak gittiği her uzmanın kendisine, "Çare yok, yüzün böyle kalır, düzelmez" dediğini söyledi.

"SADECE UZMAN HEKİME YAPTIRILMALI"

Söz konusu tedavide kullandıkları lazer sisteminin üreticisi Kore'den tebrik aldıklarını belirten Öztürk, "Özlem'in sonucunu Kore ile paylaştık, onlar bizi Asya'daki meslektaşlara sunum yapmak üzere Singapur'a davet ettiler. Biz de 100 kadar Asyalı doktora vaka sunumu yaptık. Türk doktor olarak bu bizim için gurur verici bir başarıydı. Öte yandan bu hastalıklar süistimale açık rahatsızlıklar, hekim olmayanların önerdiği ilaçlar büyük sorunlar çıkarılabiliyor" dedi.

Haberin Devamı