Gazete Vatan Logo

Doktor ihmaline 250 bin TL tazminat

Gülseren Dağtekin’in şişen ayağı için ‘birşeyi yok’ diye gönderen doktora iki buçuk yıl hapis, Sağlık Bakanlığı’na da 250 bin lira tazminat cezası verildi.

Doktor ihmaline 250 bin TL tazminat

Adana’da 1 çocuk annesi Gülseren Dağtekin, ayağındaki şişlik şikayetiyle 6 Haziran 2012’de Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’ne götürüldü. İddiaya göre, genç kadın kendisiyle ilgilenen doktor E.D.’ye, kan pıhtılaşması hastalığı olduğunu, ayağındaki şişlik ve uyuşmanın da buna bağlı olabileceğini söyledi.

Ancak Dağtekin ağrı kesici yapılarak evine gönderildi. Doktor E.D., acilden çıkan Gülseren Dağtekin’in ayağının üzerine basamadığını görünce tekrar çağırarak sedyeye yatırdı. Doktor E.D.’nin çağırdığı beyin cerrahi uzmanı da tekrar muayene ettiği genç kadına, ‘birşeyin yok’ diyerek evine gönderdi. Dağtekin, aynı gün evinde fenalaşınca götürüldüğü 2 devlet, 1 de özel hastane dolaştıktan sonra Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’nde 11 Haziran’da öldü. Zeki Dağtekin, ilk rahatsızlıklarında yeterli müdahaleleri yapmayıp eşinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla Sağlık Bakanlığı’na ceza ve tazminat davası açarken Dr. E.D. hakkında da şikayetçi oldu.

Dr. E.D. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Ceza 18 bin 200 lira para cezasına çevrildi. İdare Mahkemesi de Sağlık Bakanlığı’nı 250 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Haberin Devamı