Gazete Vatan Logo

Doğuş, Fiba ve Alarko Piyango için el sıkıştı

Doğuş Grubu Başkanı Şahenk, Milli Piyango özelleştirmesine Fiba, Alarko ve ABD'li bir ortakla konsorsiyum olarak gireceklerini açıkladı

Milli Piyango özelleştirmesine ilgisi bilinen Doğuş Holding, ihaleye katılacağı firmalarla el sıkıştı. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Milli Piyango ihalesine yurtdışından ABD'li bir ortak, Türkiye'den de Fiba ve Alarko Grubu ile dörtlü konsorsiyum şeklinde gireceğiz" dedi.

Şahenk, finansta GE Consumer Finance ortaklığı ile global bir oyuncu olacaklarının altinı çizerken, otomotivde ise tüketici finansmanı alanında büyümeyi hedeflediklerini belirtti. "Grup olarak enerjiye bakıyoruz. 5-10 yıl sonra finans ve otomotiv sektöründe olduğumuz gibi belirli büyüklüğü enerjide de yakalamayı hedefliyoruz" diye konuşan Şahenk, enerji sektöründe araştırmalarım sürdürdüklerini de vurguladı.

Dar gelirliye ev
Şahenk, Doğuş'un orta ve alt gelir grubuna yönelik projeler yapacağını açıkladı. Şahenk, şöyle konuştu: "Mortgage ile orta ve alt
gelir grubundakiler çok daha rahat ev sahibi olabilecek. Benim inancım hem Garanti Bankası'nın hem Doğuş İnşaat Grubu'nun böyle projeler yapacağı. Türkiye'deki ekonomik gelişimin kitlelere daha fazla yansımaya başladığını o zaman göreceğiz."

Haberin Devamı