Gazete Vatan Logo

Doğum yardımı ücreti ne zaman başlayacak ve ne kadar ödeme yapılacak?

Doğum yardımı maddesinin Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından yadım ücreti ailelere ödenmeye başlandı. Çocuk sahibi olmayı teşvik edecek ve aynı zamanda da ailelere büyük bir yardım sağlayacak olan bu yardım hakkındaki detaylar haberimizde.

Doğum yardımı ücreti ne zaman başlayacak ve ne kadar ödeme yapılacak?

Uzun süredir üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni uygulamanın tam olarak netliğe kavuşmasıyla birlikte ne zaman uygulamaya başlanacağı ve uygulama kapsamında yeni doğan çocuklar için ailelere ne kadarlık bir yardımın yapılacağı da belli oldu.

Uygulama öncesinde bilindiği üzere devlet memurlarına doğum yardımı adı altında yeni doğan çocuk için 198,27 TL'lik bir ödeme yapılıyordu. Fakat bu ödeme her çocukta aynı miktarda ödenmekteydi.

Yeni doğacak çocuklar için anneye yapılacak olan doğum yardımı uygulamasının 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle ödenmeye başlanıldı. 14 Mayıs 2015 tarihinde doğum yapan kişilerin ise bu yardımdan faydalanmaları ise mümkün olmayacak.

Doğum Yardımı Ücreti Ne Kadar?

Uygulama kapsamında yapılacak olan yardım miktarı doğan çocuğun ailenin kaçıncı çocuğu olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Doğum yardımları;

Birinci çocuk için 300 TL

İkinci çocuk için 400 TL

Üçüncü çocuk için 600 TL

Daha sonraki çocuklar için 600 TL

Doğum yardımının alınabilmesi için mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekmekte olup anne ve babanın da Türkiye Cumhuriyeti vantadaşı olması durumunda ödeme sadece anneye yapılacaktır.

Haberin Devamı