Gazete Vatan Logo

Doğubayazıt- Çaldıran yolu açıldı

Ağrı Valiliği kararı ile terör yüzünden trafiğe kapatılan Doğubayazıt - Çaldıran karayolu, yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra ulaşıma açıldı.

Doğubayazıt- Çaldıran yolu açıldı


Geçtiğimiz Temmuz ayında Tendürek Dağı'nda devam eden operasyonlar nedeniyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayoluna PKK'lı teröristler hendek kazdı. Teröristler yolda durdukları çok sayıda kamyon ve TIR'ı da ateş verdi. Bunun üzerine Tendürek Dağı geçidi güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Havadan ve karadan yürütülen operasyonların ardından terör örgütü Tendürek'ten temizlenirken, Doğubayazıt- Çaldıran karayolu 1 Kasım'dan itibaren ulaşıma açıldı. Kapalı dönemde Doğubayazıt'tan Van'a gitmek isteyenler, Ağrı üzeri Patnos- Erciş karayolunu kullandı.

Yolun trafiğe açılmasını memnuniyetle karşıladığı belirten sürücülerden Murat Bozyiğit, "Doğubayazıt- Çaldıran karayolu kapalı olduğu için çok mağdur olmuştuk. Van'a gitmek için yolumuzu çok uzatıyorduk. Açıldı diye sevinirken bu sefer de kar engeline takıldık. Umarız bu engeli de aşarız" diye konuştu.